Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se njega?

Bivši igrač Hajduka: "Maradona me obožavao, a na Poljud me doveo Nenad Bjelica"

Na Poljudu se zadržao tek godinu dana, a uz Antona Maglicu bio je najbolji strijelac kluba.

Artem Milevski i Sandro Gotal (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U nogometnoj karijeri, koja je trajala samo do 29. godine, promijenio je desetak klubova, no uvjerljivo najbolju sezonu odigrao je u dresu Hajduka postigavši 12 golova. Njegovo je ime Sandro Gotal.

Najzaslužniji za njegov dolazak u Hajduk bio je bivši trener Dinama i Osijeka Nenad Bjelica.

"Samo on, nitko drugi. Iskreno, samo Nenad Bjelica", otkrio je Gotal u razgovoru za Dalmatinski portal pa nastavio:

"Često smo se zafrkavali na treningu o Hajduku, on je bio dobar s Goranom Vučevićem, a situacija u Hajduku bila je takva da nije bilo previše novaca za veća imena. Bjelica je vjerovao da imam potencijal za više, a najvažnije mu je bilo da je Tudor trener. Znao je da samo tako mogu funkcionirati.

Vučević i jedan skaut gledali su me protiv RB Salzburga, odigrao sam odlično i to je bio korak za moj dolazak u Hajduk. Imao sam ponudu za novi ugovor u Wolfsbergeru, ali Bjelica mi je rekao: 'Ajde u Hajduk.'"

Rudeš - Hajduk 2017. godine Zanimljiva objava Rudeša pred gostovanje na Poljudu: Podsjetili hajdukovce na bolan poraz divider

Gotal je na Poljud stigao u ljeto 2014. godine, brzo se uklopio u momčad i počeo zabijati. Te je sezone zabio 12 golova i upisao četiri asistencije, a nazimu je stigla ponuda Newcastlea.

"Pratili su me, moj tadašnji menadžer imao je igrače po Engleskoj. Ja sam se dogovorio s njim, ali klubovi se nisu mogli dogovoriti. U to vrijeme to su bile astronomske cifre, ali nije se realiziralo. Na kraju su doveli Aleksandra Mitrovića, on je bio A-reprezentativac Srbije, nisu promašili s njim."

Novak Đoković VIDEO Đoković u nevjerici promatrao što se događa: Publika ga žestoko izviždala, ispisao je poruku na ćirilici divider

Na Poljudu se zadržao tek godinu dana, iz Hajduka se preselio u St. Gallen za odštetu od 300 tisuća eura. Kasnije je promijenio dosta klubova, a između ostalog je zaigrao za bjeloruski Brest, gdje ga je vodio legendarni Diego Armando Maradona.

"Ne može se reći da je bio trener, sjedio bi na lopti, a obožavao je mene i Milevskog. Na prvu utakmicu došao je tenkom, to je bio marketinški potez. Predsjednik je želio dići klub na viši nivo, uspio je u tome, a Maradona već tada nije bio u idealnom stanju. Dva-tri puta je došao do mene i rekao bi mi da sam luđak."

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider