Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Objasnio čovjek

Bišćan poslao jasnu poruku o zamjenama za kvartet Dinamovih reprezentativaca

Dinamovci se pripremaju u Sloveniji. Prva utakmica nove sezone im je Superkup protiv Hajduka 15. srpnja.

Hrvatski prvak Dinamo za nadolazeću sezonu priprema se u slovenskom Brdu kod Kranja. Momčad Igora Bišćana preksinoć je upisala i drugu pobjedu na pripremama u Sloveniji, s 3:2 bolji su bili od bugarskog CSKA. U ovom idiličnom slovenskom mjestu, poznatom i po brojnim političkim susretima najviše razine, posjetila ih je naša ekipa.

U nogometnom centru Brdo, inače kampu slovenske reprezentacije, uvjeti su na zavidnoj razini. Mir, tišina i tri vrhunska terena na kojima Dinamo trenira dva puta na dan. Nakon pobjede nad Koprom, hrvatski prvak sinoć je svladao i bugarski CSKA.

Ivanušec: Bit će to sve bolje i bolje

"Čak bih se usudio reći da treniramo jače nego što su utakmice. Dobro je sve izgledalo, kako ćemo spuštati intenzitet bit će to sve bolje i bolje", rekao je Luka Ivanušec.

Nadovezao se trener Igor Bišćan:

"Nemamo ozlijeđenih, igraju se utakmice, imamo još par dana i neka tako ostane do kraja i ja ću biti zadovoljan."

Momčad je kompletna, a nakon Livakovića, Šutala, Ivanušeca i Petkovića ovog utorka su stigli i Baturina, Bulat i Perković. No, pitanje je tko će od svih njih i ostati - sjajna polusezona i nastup na final fouru Lige nacija Luku Ivanušeca sve više guraju u plavi izlog.

"Pa zasada nema ništa, tu sam, fokusiran sam na Dinamo, kreće brzo Superkup, maksimalno sam glavom unutra, a dalje što će se događati to ćemo vijdeti."

Bišćan je bio jasan na pitanje o tome imaju li zamjene ako im ode netko iz ovog kvarteta reprezentativaca.

"Ne. Vrlo jednostavno, nemoguće ih je zamijeniti, jako su kvalitetni, bitni za momčad i skupi. Ako ćemo po logici onoga što bi dobili za njih i onoga što možemo potrošiti, naravno da ne možemo nadoknaditi tu kvalitetu."

Ali zato na vrata prve momčadi kucaju mlade snage. Veznjak Petar Sučić po utakmici pretrči oko 13 kilometara, što je u rangu N'Goloa Kantea. Iza njega je sjajna sezona u Zrinjskom, a već smo se uvjerili kako to može završiti kad se kališ u Mostaru.

"Svi smo se mi ugledali na Luku jer je on kao igrač i osoba na vrhunskom nivou u svakom smislu i drago mi je što je i on bio u Zrinjskom kao i ja i vratio se u Dinamo, ja bih htio pratiti svoj put i da to bude najbolje moguće."

Novu priliku za dokazivanje Sučić ima za tri dana, kada Dinamo u Sloveniji ima posljednju provjeru s praškom Spartom uoči Superkupa s Hajdukom. A onda, start sezone, također protiv najljućeg rivala na Maksimira, i novi lov na skupinu Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider