Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drama do samog kraja

Bišćan uoči utakmice protiv Engleske: "Nećemo bitnije mijenjati koncepciju"

Hrvatski izbornik Igor Bišćan najavio je odlučujuću utakmicu protiv Engleske na Europskom prvenstvu do 21 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči susreta 3. kola skupine D na Europskom prvenstvu za nogometaše do 21 godine u Koperu protiv Engleske u kojoj je Hrvatskoj potrebna pobjeda za prolazak u četvrtfinale, izbornik Igor Bišćan izjavio je kako njegova momčad i suparnik dvoboj dočekuju u potpuno različitim raspoloženjima.

Hrvatska je u svom posljednjem nastupu u nedjelju svladala Švicarsku sa 3:2, dok je Engleska izgubila od Portugala sa 0:2, pa uoči posljednjeg kola Hrvatska drži drugo mjesto u skupini s tri boda, koliko ima i treća Švicarska, dok je Engleska, koja je figurirala za favorita skupine, posljednja bez bodova. Na čelu je Portugal s maksimalnih šest bodova.

"Mi i Englezi smo trenutačno u potpuno suprotnom psihičkom momentumu. Oni su u svoje prve dvije utakmice razočarali, ali to nas ne smije zavarati. Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji, a i oni još uvijek imaju realne izglede za prolazak. Potrebna im je pobjeda i poraz Švicarske. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, kao i sve na ovoj razini", rekao je Bišćan.

gol expired Cormier riskira posao u UFC-u, White bi mogao poludjeti: "On jedini može riješiti problem zvan Ngannou" divider

Upitan kakvo je stanje u momčadi nakon prve dvije utakmice, Bišćan je odgovorio:

"Do utakmice je ostalo više od čitavog dana tako da je sada još uvijek teško govoriti o sastavu. Nekoliko igrača osjeća posljedice utakmice protiv Švicarske, to su Franjić, Šverko, Majer, Erlić... Nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti tko će biti spreman i koliko za sutrašnju utakmicu".

Za utakmicu protiv Švicarske Bišćan se odlučio za promjenu na vratima, umjesto standardnog Adriana Šempera, koji je branio u kvalifikacijama i protiv Portugala, priliku je dobio Dominik Kotarski.

"Pomjena golmana je bila moja odluka s obzirom na tip utakmice koji sam očekivao. Nema nikakve veze s onim što je Šemper do sada pokazivao, do sada je uvijek bio pouzdan. Na kraju je Kotarski zadržao mirnoću i sam ispravljao svoje pogreške. Šemper je osjetio i probleme s ozljedom šake, tako da i to moram uzeti u obzir kod izbora vratara".

gol expired UFC objavio liječničke suspenzije nakon spektakla u Las Vegasu: Stipe Miočić najgore prošao divider

Bišćan je djelomično najavio i taktički pristup utakmici protiv Engleske.

"Nećemo bitnije mijenjati koncepciju momčadi i način ulaska u utakmicu. Nećemo srljati, to ne bi bilo pametno jer Englezi imaju moćne pojedince koji su jaki u igri 'jedan na jedan'. Morat ćemo biti pametni, uski, stajati u bloku, ali također moramo u svakom trenutku biti opasni prema naprijed. Poteze na utakmici povlačit ćemo i s obzirom na situaciju na drugoj utakmici jer ćemo u svakom trenutku biti upoznati s rezultatom".

Ovo prvenstvo za mlade igrače do sada je proteklo u velikoj izjednačenosti.

"Na ovakvom turniru nema prostora za 'umiranje u ljepoti'. Lošije ekipe su dobro organizirane, a bolje nisu spremne preuzeti veliki rizik zbog malog prostora za grešku", objasnio je Bišćan podatak kako nakon dva kola niti jedna momčad nije i teoretski osigurala prolazak u četvrtfinale, a bez izgleda za prolazak je ostao samo sudomaćin Mađarska.

Jedan od najstandardnijih igrača hrvatske reprezentacije na EP je veznjak moskovskog CSKA trenutačno na posudbi u Kasimpasi Kristijan Bistrović koji je svjestan kako njega i suigrače u srijedu čeka težak posao.

"Prije početka natjecanja Englezi su bili favoriti za osvajanje skupine, tako da nas ne smiju zavarati porazi od Švicaraca i Portugalaca. Moramo biti maksimalno fokusirani, jer znamo koliko su Englezi jaki i u kakvim klubovima igraju. Oni će biti motivirani da poprave dojam, ali ne mogu biti motiviraniji od nas koji znamo kakva nam se prilika pruža za prolazak skupine", kazao je Bistrović.

gol expired Jon Jones eksplodirao na društvenim mrežama: Tražio raskid ugovora s UFC-om, usput kritizirao Miočića divider

S obzirom da bi Hrvatsku u četvrtfinale mogao odvesti i neodlučeni ishod protiv Engleske u slučaju povoljnog rezultata u drugoj utakmici između Portugala i Švicarske, na pitanje hoće li zbog toga kalkulirati, Bistrović je rekao:

"Ne trebamo se opterećivati s drugom utakmicom. Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti".

Susret Engleske i Hrvatske u Koperu se igra u srijedu od 18 sati, a istovremeno će na teren u Ljubljani Portugal i Švicarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider