Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavili pa ih ''presjeklo''

Bilo jednom u jednom hotelu: Napoli je izgubio naslov svojom krivnjom, bolje da su otišli spavati

Juventus je osvojio sedmi uzastopni naslov prvaka Italije.

Galerija Maurizio Sarri (Foto: AFP) Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP) Navijači Juventusa u Rimu (Foto: AFP) +3 Igrači Juventusa slave osvojeni Scudetto (Foto: AFP)

U Italiji ništa novo, Juventus je prvak sedmi put zaredom. Ne samo da je prvak nego je četvrti put u nizu uzeo dvostruku krunu. Dominacija je to kakva se nikad nije vidjela u povijesti talijanskog nogometa.

U tom razdoblju dvaput su zapeli na posljednjem koraku do vrha Europe. Ta priča s finalima Lige prvaka nije tako uspješna za torinsku Staru damu, ne kao priča s dominacijom u svojoj zemlji. A taj su 34. naslov najboljeg u Serie A proslavili u Rimu bodom protiv Rome, koja je ovaj put rano izgubila korak s najboljim dvojcem.

Napoli je bio taj koji trebao prekinuti ovu vladavinu kojoj se ne nazire kraj. Može li Roma sljedeće godine dodatno pojačati momčad i napraviti ono što Napoli nije ili će pak Maurizio Sarri sa svojim Napolitancima pokušati opet, možda uz još pokoje pojačanje?

U Torinu ne mare. Pokušat će opet, iako je odlaskom Gigija Buffona ovo sigurno kraj jedne ere. Trener Allegri ostaje, ali momčad će sigurno doživjeti poveći "makeover''.

''Bilo je stvarno teško i moramo pohvaliti Napoli jer su zadržali pritisak do kraja'', rekao je Allegri u Rimu nakon što su osigurali ''scudetto''.

Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP) Slavlje igrača Juventusa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napolitanci su zadržali pritisak, ali ga nisu izdržali. Tu su majstori upravo prvaci.

''Mislim da je naša najveća snaga bila to što smo ostali mirni u svim situacijama. Ako sebi dozvolite da imate previše turbulencija, na kraju nećete izaći kao pobjednici.''

U Napulju se ipak počelo slaviti prerano. Ona pobjeda u Torinu bila je tek pobjeda, rat je izgubljen.

''Previše ljudi nije imalo poštovanja prema nama, a mi smo najbolji. U životu morate pokazati poštovanje, a oni su slavili prerano'', poručio je Giorgio Chiellini.

Tuga Napolija (Foto: AFP) Tuga Napolija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Maurizio Sarri mogao se upisati među besmrtnike. Gradu u kojem je rođen mogao je donijeto toliko željeni naslov koji se čeka još od Maradoninih dana. Oduševio je nogometni svijet svojom napadačkom igrom, a s njom se, naročito u Italiji, puno teže dolazi do trofeja. Za njega je navijala polovica Italije, ona druga ionako navija za Juventus.

Sarri neće propustiti spomenuti kako je Juve u Italiji najjači na svim poljima, ali morao se vratiti na utakmicu u Firenci kada su vjerojatno izgubili naslov. Noć prije toga Juventus se još jednom digao iz mrtvih i preokrenuo kod svog najvećeg rivala Intera.

''Morali smo u te subotu ranije u krevet. Momčad je tada pretrpjela psihološko šok. Žao mi je jer smo titulu izgubili u hotelu, a ne na terenu'', poručio je Sarri.

Je li Napoli izgubio titulu više nego što ju je Juventus osvojio, ovisi uz koju ste polovicu Italije bili…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider