Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLAVEN NIJE ZABRINUT

VIDEO Bilić predstavljen u Watfordu: "Nisu me doveli da bi mi dali otkaz nego da uspijem"

Slaven Bilić predstavljen je kao novi menadžer najvrjednije momčadi Championshipa.

Nakon West Bromwich Albiona i West Hama, Slaven Bilić ponovno je trener jednog engleskog kluba, Watforda.

"Ponovno sam u odličnom klubu koji ima jasne ambicije. To sam i želio, da budem iskren. Ovo je jedna od prilika kojima sam se veselio i u kojima sam mislio da bih ovakvom tipu kluba također i ja bio zanimljiv. Sad sam ovdje i jako sam optimističan", rekao je Bilić na predstavljanju.

gol expired Tottenhamov nogometaš potrošio milijun funti da postane siguran član udarne postave divider

Nije još vrijeme za povratak u Hrvatsku

A da je blizu novog trenerskog angažmana, otkrio je u studiju Nove TV prije tjedan dana, a uz to je naglasio osnovni stav.

"Gledam se vratiti, ali isto tako ne srljam. U situaciji sam da mogu pričekati nešto pravo, da mi se stvarno svidi, ali nadam se da ću brzo."

Bilića očito nije zasmetala jedna neugodna činjenica oko Watforda.

Nema strah od loše Watfordove navike

Naime, Bilić je već peti trener ovog kluba u samo godinu dana. Jer od listopada prošle godine, smjenjena su čak četvorica trenera. Dva mlađa, Xisco Munoz i Rob Edwards te dva super iskusna, Ranieri i Hodgson. U prosjeku, proveli su samo tri mjeseca na klupi Watforda.

"U dobroj sam poziciji. Znate... Mislite li da bi zapošljavali trenere da bi im dali otkaz? Ne, zapošljavaju ih kako bi ostvarili uspjeh. Čak i u ovoj situaciji kad svi pričaju da su potjerali 16,17 trenera, ali ja sam u dobroj poziciji jer sigurno mi ne žele dati otkaz. Žele da ja uspijem."

Son Heung Min Dnevnik jednog fantazista: Kako je dobro, vidjeti te opet... divider

Što se tiče momčadi, Bilić u rukama ima navrjedniju momčad cijelog Championshipa, vrijednu 112 milijuna eura. Jedino još Norwicheva momčad ima troznamenkastu vrijednost, dok su ostali članovi TOP-a 5, prilično daleko od Watforda

"Smatram da je naša momčad jako uravnotežena. U momčadi imamo igrače koji su igrali mnogo utakmica u Premier ligi, ali također su iskusili i Championship prije nekoliko sezona. I to je iskustvo koje ne možeš kupiti. Tako da ne trebamo prolaziti kroz proces prilagodbe i učenja o novoj ligi. Također, imamo kvalitetne igrače i cjelokupnu momčad, a čuo sam da je dobar pristup. Još je rano, ali sam sretan sa svime što sam dosad vidio ovdje."

U novu avanturu, Bilić kreće gostovanjem kod Stokea, momčadi iz sredine tablice.

Dnevnik Nove TV od nedjelje 2. listopada gledajte svakog dana od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider