Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOSTA VIŠE TIH PAUZA

Dnevnik jednog fantazista: Kako je dobro, vidjeti te opet...

Od 3. rujna do danas odigrano je samo sedam utakmica engleske Premier lige.

Son Heung Min (Foto: Afp)

Smrt kraljice pa onda i reprezentativna stanka doveli su nas do najvećeg nedostatka engleskog klupskog nogometa unutar sezone još od stanke zbog COVID-19 pandemije.

I da, nedostajao nam je taj nogomet i sva uzbuđenja, a nedostajao nam je i dobri stari FPL sa svim onim što on donosi. Ma tako je, nedostajao nam je čak i nakon što je Son Heung Min pokvario dobro kolo svima koji ga u svojim sastavima nisu imali. Posebno jer je odluka nemati ga izgledala kao potez majstora kad smo vidjeli da je susret protiv Dannyja Warda započeo na klupi.

Ali, Danny Ward neće razočarati čak niti kad uđeš s klupe pa je tako korejski majstor u malo vremena utrpao svoja prva tri ovosezonska gola i majstorima učinio one sretnike koji su ga u svojim momčadima imali. Posebno one koji su mu dali i "trakicu" na ruku, a ti isti su nekih dva sata prije po tko zna koji put proklinjali FPL Bogove. I Antonija Contea.

Son ljetne noći

Jedan od onih koji su vjerovali u vrlo dobro kolo do Sonove ekspresne simultanke sam i ja. Zapravo, pogledajmo što sam to učinio i prisjetimo se što nam je kolo donijelo.

Fantazista 8. kolo Fantazista 8. kolo (Foto: gol.hr)

Samo jedan igrač nije zaigrao, kapetan pogođen, transfer zamjena (Gordon) odrađena loše, no moram biti zadovoljan s bodovima iznad averagea te sa skokom na svim ljestvicama. Nakon onog katastrofalnog početka, napredak svakim kolom je itekako vidljiv.

Malo je ekipa gdje pola igrača prošlo kolo nije blankalo, zapravo je glavni faktor cijelog kola bio taj Son. Neki template igrači su iskočili, ali ništa posebno da je radilo prevelike razlike.

Kolo kakvo (ne) volimo

I što sad dalje? Vraća nam se puno kolo i to onakvo kakvo neki vole, a neki mrze. Kolo gdje za niti jednu utakmicu ne možeš pretpostaviti da će biti trpanja.

Liverpool - Brighton i Leicester - Nottingham ovako na prvu djeluje kao sigurnije utakmice, ali samo na prvu. Možda ne trebam objašnjavati zašto, ali naravno da hoću.

Svi znamo kakav je Brighton ove sezone, jedino je pitanje kako će sad posložiti De Zerbi, čovjek poznat po vrlo ofenzivnoj nogometnoj filozofiji. Dovoljan dokaz su gol razlike njegove tri sezone u Sassuolu, 53:60, 69:63 i 64:56, svaki puta naravno u 38 utakmica. Hoćemo li se riješiti Sancheza i obrane odmah ili sada, a ubaciti Trossarda, Welbecka ili MacAllistera?

<

Isto tako svi znamo da Liverpool ne djeluje dobro? Držite li još Salaha ili ste prešli na De Bruynea? Nekako ste utrpali obojicu? Hoće li napokon neki "clean sheet"? Dobra pitanja i zanimljivo će biti saznati odgovor.

Smiješi li se napokon Leicesterov CS?

Hoće li Danny Ward napokon uhvatiti svoj clean sheet? Čovjek koji je prošlom utakmica postao čovjek s najvećim prosjekom primljenih golova u povijesti lige (uz uvjet da je branio barem deset cijelih utakmica). Bolja prilika od Nottinghama ovako na prvu teško dolazi, ali znajte da je Forest u prošla dva susreta zabio po dva pogotka.

Problem je što puno primaju. Leicester puno daje i puno prima? Imate Maddisona? Imate mjesta? Otvorena preporuka! Leicesterova iduća četiri susreta su Forest (H), Bournemouth (A), Crystal Palace (H), Leeds (H).

Nije loša opcija niti West Ham, posebno obrana tipa Coufal ili Kehrer. Igraju kući protiv Wolvesa koji malo daju, a i njihov raspored je dobar. Fornals također ne djeluje loše, a i treba paziti hoće li Scamacca početi igrati standarno, imate li slobodnog mjesta u napadu. Bowen je preskup za trenutnu formu.

Leeds ima dobar raspored, dosta zabijaju, ali imaju i taj problem da jako dobro dijele bodove između sebe, pa kojeg god uzmeš igrača, čak i da zabiju tri komada, pristojna je šansa da baš taj tvoj ovog puta ništa ne pobere. Obranu Leedsa ne gledajte, primaju i primat će, to je Jesse Marsch.

Bandwagon igrači i dalje rade, no gdje naći popularni "dif"

Imate li Rashforda, ne prodavajte ga- zbog ozljede, Unitedu slijede dobra kola. Možda probati s Antonyjem ili čak nekim iz obrane, tipa Martinez ili već pomalo bandwagonani Diego Dalot.

Za City se zna, KDB, Haaland, Cancelo. Gundogan i Bernardo su također dobre opcije, ali uz nešto veći rizik neigranja.

Neću sad analizirati baš svaku ekipu za ovo kolo, ali dodat samo još neke igrače koji djeluje kao dobra opcija.

Willian je u Fulhamu preuzeo prekida, još uvijek je jeftin, a sve se čini da je došao u dobroj formi i željan igre. Također u Fulhamu neloše djeluje Tete, vrlo je opasan sa svog boka i isplati se. Mitrović je već Biblija.

Maupay u Evertonu također izgleda dobro, a tek što se stvorio neki hype oko Pattersona, on se ozlijedio i out je do kraja listopada. Tarkowski za 4.4 je poklon, ako je Frank krenuo konsolidirati obranu.

Za kraj Chelsea, samo ću ponoviti da Mounta mora krenuti. Potterova igra će mu odgovarati. Aubameyang? Probajte!

Za kraj ove nešto kraće verzije, bez previše šaranja okolo, evo što sam odabrao. Uskočio je Soucek umjesto promašenog Gordona pa da vidimo hoće li nešto napraviti. Do deadlinea možda uletim negdje s Maddisonom, ali nisam siguran, previše vjerujem u Mounta koji mi se čini kao šteta za uklanjanje. 

Hvala svima koji me pratite i nastavite igrati našu ligu.

Fantazista za 9. kolo Fantazista za 9. kolo (Foto: gol.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider