Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napravio razmjenu, pojačanje stiglo

Bilić se riješio neostvarenog talenta koji je glasio za novog Balea: Donedavno držao rekord za najveći transfer

Slaven Bilić slaže igračku križaljku za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Bromwich Albion Slavena Bilića odradio je razmjenu igrača sa Sheffield Unitedom. Biliću je stigao irski krilni igrač Callum Robinson, dok je u suprotnom smjeru otišao njegov škotski kolega s iste pozicije Oliver Burke.

Robinson je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u WBA-u, pa se neće morati puno prilagođavati na novu sredinu. Odigrao je 16 utakmica, zabio tri gola i dvaput asistirao.

Na posudbe je već navikao i Oliver Burke, 23-godišnjak koji je svojevremeno glasio za velikog talenta.

gol expired Nakon velikog poniženja brazilska MMA senzacija objasnila zašto je usred meča šamarala "zastrašujućeg" nokautera divider

Kada se pojavio na sceni uspoređivali su ga s Garethom Baleom. Imao je 19 godina kada ga je ambiciozni njemački klub RB Leipzig kupio za 15 milijuna eura, što je u tom trenutku bila rekordna odšteta za škotskog igrača.

Danas je na toj listi Burke treći iza novog pojačanja Arsenala Kierana Tierneyja (27 milijuna eura) i Olivera McBurnieja (19 milijuna), napadača koji će mu biti suigrač u Sheffieldu, a prvi je oborio Burkeov transferni rekord prošlog ljeta.

gol expired Ronaldo otkrio kako se lumpovalo u Realu i što mu je Romario radio: Kad je stigao pun bus žena, bio je krš i lom divider

Burke se u Njemačkoj nije snašao, pa ga je već nakon godinu dana WBA kupio za također 15 milijuna eura. Ni tamo se nije baš nametnuo, išao je na posudbe u Celtic i Alaves.

Nova prilika čeka ga u Sheffieldu, klubu koji je prošle sezone postao hit osvajanjem devetog mjesta u povratničkoj premierligaškoj sezoni nakon 12 godina izbivanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider