Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne podcjenjuju Modre

Betis želi isprati gorak okus pobjedom protiv Dinama: "To bi nam donijelo prestiž"

U četvrtak od 21 sat igra se prva utakmica šesnaestine finala Konferencijske lige između Real Betisa i Dinama.

Rui Silva (Foto: Afp)

Betisov vratar Rui Silva ne smatra Dinamo lakim protivnikom u šesnaestini finala nogometne Konferencijske lige, ali se nada pobjedi u četvrtak kojom bi njegov klub stekao dovoljnu prednost uoči uzvrata u Zagrebu.

"Nema lakih protivnika. Osim toga, Dinamo je jako dobro organizirana ekipa pa će ove dvije utakmice biti izjednačene", izjavio je 30-godišnji Silva na konferenciji za medije u Sevilli.

Dinamo i španjolski Betis će u četvrtak u 21 sat započeti utakmicu na stadionu Benito Villamarin, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

"Svjesni smo važnosti ove utakmice. Nadam se ostvarenju dobrog rezultata kako bismo zatim u Hrvatskoj potvrdili prolazak", istaknuo je Portugalac.

Vjeruje da će zaustaviti Petkovića

Rui Silva je ove sezone primio 24 gola u 22 utakmice. U petak je sačuvao netaknutu mrežu u prvenstvenoj utakmici u Cadizu, gdje je Betis slavio s 2-0. To mu je uspjelo osmi put ove sezone.

"Puno mi znači kad ne primimo gol. Vratar živi od toga, premda je najvažnija pobjeda", napomenuo je.

Sergej Jakirović Dinamovi navijači stižu u Sevillu: Jakirović dobio ultimatum, je li opasno čekati derbi s Rijekom? divider

Nekadašnji čuvar mreže portugalskog Nacionala i španjolske Granade, od ljeta 2021. čuva Betisova vrata. Vjeruje da će na stadionu sa 60.270 mjesta zaustaviti eventualne udarce napadača Brune Petkovića i ostalih igrača Dinama.

"Nastojat ću odraditi svoj posao kako bi mreža ostala netaknuta", rekao je.

Rui Silva, kojem ugovor istječe tek za dvije i pol godine, kaže da je miran. Razmišlja samo kako pomoći ekipi. Među vratnicama "zeleno-bijelih" se učvrstio nakon ozljede čileanskog vratara Claudija Brava, nekadašnjeg člana Barcelone.

Bravo se prošli vikend vratio u momčad, a susret s Cadizom je odgledao s klupe za pričuve. Trener Manuel Pellegrini je u srijedu rekao da se Bravo vratio poslije teške ozljede pa će ga "malo po malo" uvoditi na teren.

"On je lider od kojeg pokušavam učiti", rekao je Rui Silva.

Žele isprati gorak okus pobjedom protiv Dinama

Betis je ove sezone imao velike planove u Europskoj ligi, ali nije prošao skupinu u kojoj je ostao iza Glasgow Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa. U posljednjoj utakmici, igranoj prije dva mjeseca na Benito Villamarinu, izgubio je s 2-3 od Rangersa pa ispao u slabiju Konferencijsku ligu.

Kostas Laifis Propao i plan B: Klub pristao, ali Lovrenova alternativa rekla "ne" Dinamu divider

"Jako nas je zaboljelo to ispadanje. No, sad ćemo se s jednakom željom natjecati u Konferencijskoj ligi", izjavio je Silva. "Naravno da nam je san osvojiti ju. To bi nam donijelo veliki prestiž."

U protekle dvije godine, od kada postoji Konferencijska liga, pehare su podizali Roma i londonski West Ham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider