Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sporna objava izazvala buru

Igrač Man Cityja optužen za rasizam, Pep ga brani: "Kazna bi bila pogreška"

Guardiola je stao u obranu svog igrača koji se našao na udaru zbog sporne objave na Twitteru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač Manchester Cityja Bernardo Silva našao se na udaru zbog tvita o suigraču Benjaminu Mendyju, koji je dio javnosti protumačio kao rasistički, a na Cityjevu adresu stiglo je i pismo Saveza.

Silva je objavio Mendyjevu fotografiju iz djetinjstva i usporedio ga s maskotom španjolske čokoladice Conguitos, čiji je zaštitni lik zamišljen kao maleni Kongoanac, zbog čega se taj proizvod i ranije nalazio pod optužbama za rasizam.

Silva se pravdao da se radi samo o zafrkanciji s prijateljem s kojim je zajedno igrao još u Monacu, ali na kraju je ipak izbrisao spornu objavu. ''Čovjek se ovih dana više ne može ni šaliti s prijateljima'', napisao je kasnije.

Luka Modrić i Zlatko Dalić (Photo: Davor Javorovic/PIXSELL) Dobra i loša vijest iz Madrida: Modrić i Dalić pod velikim pritiskom, nameće se opcija za Mađarsku i Wales divider

Nije pomoglo ni što je sam Mendy ispod objave komentirao ''1:0 za tebe'' uz emotickone smijeha. Organizacija Kick It Out, koja se bavi borbom protiv rasizma u nogometu, kritizirala je Silvu i pozvala Savez na akciju.

Guardiola brani Silvu: "Oni su kao braća"

''Rasistički stereotipi nisu prihvatljivi ni kao šala, šokirani smo da netko tko je uzor milijunima ne shvaća diskrimantornu prirodu svoje poruke", napisali su.

O svemu se oglasio i Pep Guardiola, koji je stao na stranu svog igrača.

"Postoje mnoge situacije i s bijelcima koji bi ličili na crtane likove. Mendyjev odgovor je jasan, oni se cijelo vrijeme zezaju", rekao je.

Borac slavio nakon nokauta (Screenshot) Nokautirani borac probudio se misleći da je pobijedio: Slavio po ringu, komentatori prasnuli u smijeh divider

"Bernardo je jedan od najdražih ljudi koje sam upoznao u životu. Govori četiri ili pet jezika, to najbolje pokazuje koliko je otvorena uma. Mendy je njegov ponajbolji prijatelj, kao brat mu je. Uzeo je Mendyjevu fotografiju i usporedio je s poprilično sličnim crtanim likom", dodao je.

"Ako Savez želi razgovarati sa Silvom, on će biti otvoren za razgovor, ali prvo morate znati o kakvoj se osobi radi. Ako mu se išta dogodi, bit će to pogreška jer Bernardo je iznimna osoba. Nema to veze s bojom kože ili nacionalnošću", zaključio je Pep.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider