Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liverpool prijeti

Bayern vadi zmiju iz džepa i debelo ruši rekord Bundeslige: Veliki talent na putu za München

Bayern i Liverpool najveći su kandidati za kupovinu napadača RB Leipziga Time Wernera...

Timo Werner slavi pogodak sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač RB Leipziga i njemačke reprezentacije Timo Werner na meti je nekolicine velikih europskih klubova. Međutim, čini se da najveći interes iskazuju Bayern i Liverpool.

Sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick naznačio je da Bayern ipak ima prednost pred Redsima.

„Ako je Bayern ozbiljno zainteresiran, teško ćemo zadržati Wernera“, priznao je Rangnick u razgovoru za Sky Germany, ali i dodao:

„Bayern često igra s jednim napadačem. Zato mislim da bi Werner mogao ostati s nama još dvije godine.“

Mbappe podigao prašinu: Real skrojio listu za odstrel, ide po dvije superzvijezde i daje Kovačića pod račun Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Mbappe (Foto: AFP) Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) +6 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Liverpool također već duže vrijeme prati Wernera. Prema pisanju engleskih medija, Juergen Klopp radio bi vodio sunarodnjaka u napadu svoje momčadi. Kako stvari stoje, Klopp će prilično teško nagovoriti Wernera da prijeđe na Anfield.

Werner je prije mjesec dana otvoreno rekao da je Bayern jedini klub u Njemačkoj u kojem bi mogao igrati ako se odluči napustiti Leipzig. Očito je da Werner ima naglašene simpatije prema najtrofejnijem njemačkom klubu.

Werneru istječe ugovor s Leipzigom u ljeto 2020., tako da je jasno da će klub austrijskog milijardera hrvatskih korijena Dietricha Mateschitza prodati svoju najveću zvijezdu naljeto ako ne pristane na produljenje ugovora.

I Niko Kovač je strepio s Kaubojima: Navijao za Hrvatsku i nagradio najboljeg igrača Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP)

Transfermarkt procjenjuje 22-godišnjeg napadača na 65 milijuna eura, no spekulira se da bi Bayern mogao izbrojati Leipzigu i osjetno više milijuna. Bio bi to rekordni ulazni transfer Bayerna i cijele Bundeslige.

Zasad je Bayernov rekordni transfer onaj Corentina Tolissa, kojeg je doveo iz Lyona prije dvije godine za 41,5 milijuna eura. Dakle, osjetno je manji od onog koji bi mogao doseći Werner.

Sve govori da će Bavarci konačno izvaditi zmiju iz džepa te da mladi njemački napadač jedri prema Münchenu, no ne treba odbaciti mogućnost da će u posljednjem trenutku promijeniti smjer prema Liverpoolu. Klopp je opasno zagrijan, a Liverpool ima novca i možda bi mogao nadlicitirati poslovično štedljivi Bayern.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider