Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bavarci tvrdi u pregovorima

Bayern prodao važnog igrača Liverpoolu: Klopp pristao na sve uvjete radi velike želje

Liverpool je doveo veliko pojačanje u vezni red.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thiago Alcantara napušta Bayern i prelazi u Liverpool. Tijekom dana bi vijest, o kojoj su izvijestili brojni relevantni izvori, trebali potvrditi i sami klubovi.

O ovom transferu piše se već dugo, a nakon podužih pregovora Bayern je ipak prodao svog veznjaka Redsima.

Bavarci nisu popuštali dok Liverpool ne pristane platiti 30 milijuna s bonusima. Prva ponuda Redsa bila je 20 milijuna, ali na kraju su pristali na Bayernovu cifru.

gol expired Teški pregovori u Bayernu, Salihamidžić poludio i poslao jasnu poruku: Znači li ovo odlazak zvijezde? divider

Razlog tome bila je, kako pišu engleski mediji, velika želja Jürgena Kloppa za dovođenjem Thiaga. S Liverpoolom će potpisati ugovor na pet godina.

Iskusni 29-godišnji veznjak proveo je posljednjih sedam godina u Bayernu, a stigao je iz Barcelone, u kojoj je prošao sve omladinske kategorije i započeo seniorsku karijeru.

Za Bayern je odigrao 235 utakmica, zabio 31 gol i 37 puta asistirao. U karijeri je osvojio čak 31 trofej s klubovima i mladim reprezentacijama Španjolske. Dvaput je podizao Ligu prvaka, sedam puta Bundesligu, četiri puta Primeru...

gol expired Mamići su se malo precijenili: Igrači nisu bušili Zokija, ali igrokaz je tresnuo o pod. Dinamo ulazi u veliku krizu! divider

Njegova vrijednost po Transfermarktu je 48 milijuna eura, pa se može reći da je Liverpool dobro prošao. Ulazio je u posljednju godinu ugovora s Bavarcima, pa ovaj transfer izgleda kao win-win za obje strane.

Vidjet ćemo kako će Klopp Thiaga uklopiti u Liverpoolovu sredinu u kojoj stoluju kapetan Jordan Henderson i zadnji vezni Fabinho, a igraju još Gini Wijnaldum, Naby Keita, James Milner i Alex Oxlade-Chamberlain.

Liverpoolu je to drugo ovoljetno pojačanje nakon grčkog lijevog beka Konstantinosa Tsimikasa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider