Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispunili mu želju

Kovaču laknulo: Bayern prodao najvećeg bundžiju i kupuje mladu španjolsku zvijezdu

Bayern je odlučio prodati igrača koji je posljednjih dana zadavao puno glavobolja treneru Niki Kovaču...

Renato Sanches (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan problem manje za hrvatskog stručnjaka na klupi Bayerna Niku Kovača. Nezadovoljni Renato Sanches napušta Allianz Arenu. Portugalac prelazi u Lille.

Prema informacijama francuskih medija, jutros je obavio liječnički pregled i preostaje mu samo da stavi potpis na ugovor. Sanches će potpisati na pet godina, a Bayern će dobiti 25 milijuna eura odštete.

Sanches već duže vrijeme razmišlja o odlasku iz Bayerna u koji je kao veliki talent Benfice stigao 2016. uoči Europskog prvenstva u Francuskoj.

Danas 22-godišnji Portugalac nije ispunio očekivanje njemačkog velikana. U međuvremenu je jednu sezonu proveo na posudbi u Swanseaju, ali ni to mu nije pomoglo da se nametne.

Bayern prodao Renata Sanchesa Lilleu

Da je odlazak neminovan, postalo je jasno nakon što se javno požalio poslije utakmice s Herthom na otvorenju nove sezone Bundeslige. Utakmica je završila 2:2, a Kovač je Sanchesu dao pet minuta. To je jako razljutilo Portugalca koji je javno utvrdio kako nije očekivao takav tretman.

Bišćan forsira teški bunker i mučenje lopte: Može li Rijeka bolje i kako pobijediti Gent? Trener Rijeke Igor Bišćan (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL) Tibor Halilović i igrači Rijeke slave pogodak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Antonio Čolak (Foto: AFP) Tibor Halilović i Michael Ngadeu (Foto: AFP)

Naime, Sanches tvrdi da ga je Kovač zadržao u klubu obećavši mu dobru minutažu u novoj sezoni. Očito je očekivao da će protiv Herthe provesti znatno više vremena na travnjaku. Kovač je kaznio mladog igrača zbog javno izraženog neposluha, a ovaj je odlučio napustiti Bayern.

Marc Roca na meti Bavaraca

Isprva se spekuliralo da bi mogao otići na posudbu u Lille, no čini se da je zatražio izravan transfer. Bayern mu je ispunio želju, a francuski klub pristao je kupiti ga odmah. Lille će platiti Sanchesa deset milijuna eura manje nego što ga je Bayern kupio od Benfice. Očito je da mu se nije isplatio.

U isto vrijeme njemački Bild piše da Bayern pregovara s 22-godišnjem veznjakom Espanyola Marcom Rocom. Otkupna klauzula iznosi 40 milijuna eura.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider