Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo naprijed!

Odlična vijest za hrvatskog reprezentativca: Bayern odustao od megatransfera, on postaje broj jedan

Bayern neće aktivirati otkupnu klauzulu koju ima João Cancelo, Portugalac će se vratiti u Manchester City.

Bayern (Foto: Afp)

U ovogodišnjem zimskom prijelaznom roku Bayern je iz Manchester Cityja na posudbu doveo Joãa Cancela, portugalskog reprezentativca koji spada u uski krug najboljih desnih bekova na svijetu.

Cancelo će uskoro proslaviti 29. rođendan i pred njim je još nekoliko godina igranja na vrhunskoj razini. Bavarci su toga itekako svjesni i htjeli bi ga zadržati, ali ne pod svaku cijenu.

Točnije rečeno, ne po cijeni od 70 milijuna eura, koja je ugrađena u ugovor o posudbi kao posebna klauzula. Bayern može iskrcati tu cifru Cityju i preostalo bi mu samo da se dogovori s Portugalcem o njegovoj plaći, ali Nijemci to ne žele napraviti. Koliko god smatrali Cancela vrhunskim igračem, što on i jest, ne namjeravaju platiti toliko koliko City traži.

S druge strane, ako nekome novac nije problem i može u startu izvjesiti neku cijenu te odbiti bilo kakvu mogućnost, pregovaranja, onda je to Manchester City.

Josip Stanišić Josip Stanišić (Foto: Afp)

Razvoj događaja u sklopu kojeg bi se Cancelo vratio u Englesku išao bi na ruku hrvatskom reprezentativcu Josipu Stanišiću. Imao bi manju konkurenciju na desnom beku, poziciji za koju trenutačno kandidiraju marokanski reprezentativac Noussair Mazraoui i Benjamin Pavard, svjetski prvak s Francuskom 2018.

No, s Pavardom je situacija takva da mu ugovor traje do ljeta 2024., što znači da će uskoro ući u posljednju godinu ugovora. S obzirom na to da dosad nije iskazivao neku veliku zainteresiranost za produljenjem suradnje, neće biti nikakvo iznenađenje ako ga Bavarci odluče prodati, a to bi onda širom otvorilo vrata Stanišiću da se nametne i postane dugoročni broj jedan na desnom beku giganta s Allianz Arene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider