Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet je trusno u bayernu

Zvijezda Bayerna brani Kovača, on se osvrnuo na kritike: "Ne može igrati 50 igrača"

Pred Bayernom su izazovi koji bi mogli označiti prekretnicu u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern uoči reprezentativne pauze čekaju teški izazovi. Prvi i zasigurno lakši jest domaća utakmica Lige prvaka protiv grčkog AEK-a, nakon čega Bavarce čeka gostujući Der Klassiker protiv vodeće momčadi Bundeslige Borussije Dortmund. 

Pobijedi li Borussia, pobjeći će na sedam bodova prednosti, a pozicija Nike Kovača bez sumnje će biti opasno poljuljana.

Atmosferu u redovima bavarskog velikana poljuljao je mršavi remi protiv Freiburga u prošlom kolu, koji je stigao taman kada se činilo da Bayern izlazi iz krize. Utakmica protiv AEK-a tako je dobila na dodatnoj važnosti – nije svejedno u kakvoj će formi Bayern dočekati derbi s Borussijom.

Nakon Freiburga ponovno su isplivale kritike i priče o pobuni pojedinih igrača protiv Kovača. Trener Bayerna ponovno je na press-konferenciji morao odgovarati na pitanja vezana za tu tematiku.

"Moramo raditi zajedno, svi imamo odgovornost prema Bayernu"

''Moramo se držati i raditi zajedno, svi od predsjednika, do igrača i oružara. Svi imamo odgovornost napraviti ovaj klub uspješnim, ne vjerujem da je odavanje povjerljivih informacija medijima dobro za naše igre, a moram i reći da većina toga o čemu se piše nije ni vrijedno praćenja. Sve je prenapuhano, volio bih da te stvari prestanu'', rekao je Kovač, koji je dodao i da ima podršku šefova kluba.

Ponovno su upitne i njegove rotacije – posljednji slučaj koji je došao pod povećalo jest onaj Thomasa Müllera, čija je supruga prilično ružno kritizirala Kovačevu odluku da ga ubaci u igru tek u 71. minuti.

"Svaki igrač Bayerna želi i mora igrati – svaki ima svoje dobre razloge. Znam kako igra funkcionira. Ako je jedan na terenu, drugi se žali", rekao je, pa poručio da mjesto u postavi treba zaraditi.

"Odgovornost je i na igračima, nije trener na terenu"

"Ne može igrati 50 igrača. Svatko će dobiti priliku. Ako oni koji igraju ne zadovolje, bit će zamijenjeni. Tako je uvijek bilo. Trebali biste pisati o tome, a ne tko je ljut, ova priča već postaje dosadna."

Gost konferencije uz trenera Bayerna Kovača bila je i mlada zvijezda kluba Joshua Kimmich. On je dobio pitanje ima li Kovač podršku igrača.

''Apsolutno. Nema to veze s trenerom, odgovornost je i na nama igračima, moramo biti na vrhuncu forme. Moramo se braniti i realizirati prilike. Na kraju, mi smo na terenu, a ne trener", rekao je Kimmich.

Dodao je da očekuje dobru igru i pobjedu protiv AEK-a sa stilom kako bi se momčad napunila samopouzdanjem uoči velikog derbija Bundeslige u subotu.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider