Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haaland je glavna meta

Barcelona cilja pet velikih pojačanja, dvojica su igrala za Dinamo: On će biti veliki odgovor Realu

Barcelona u ljetnom prijelaznom roku cilja pet velikih transfera, a među njima je Marcelo Brozović.

Iako je zimski prijelazni rok tek završio, Barcelona se užurbano priprema za ljetni "mercato", u kojem želi dovesti pet velikih pojačanja, a među njima se spominju i dva bivša nogometaša Dinama, Marcelo Brozović i Dani Olmo.

Glavni dio slagalice je Erling Haaland, koji bi trebao upotpuniti napad katalonske momčadi. Podsjetimo, već su ove zime doveli Pierra Emericka Aubameyanga, Adamu Torresa i Ferrana Torresa, a sjajni norveški napadač trebao bi biti "šećer na kraju", piše španjolski Mundo Deportivo.

Sve se vrti oko Erlinga Haalanda

Potpiše li madridski Real Kyliana Mbappea, Barcelona će sve karte baciti na Haalanda, kojeg bi mogli dobiti za odštetu od 75 milijuna eura. Iako se radi o velikom novcu, financijska situacija u Barceloni naljeto bi trebala biti puno bolja.

Potpisana je sponzorska suradnja sa Spotifyjem, ali još uvijek treba voditi računa o strogom financijskom fair-playu La Lige, koji je ograničio manevarske mogućnosti katalonskog kluba. Ponovno će morati kalkulirati, ali vjeruju kako će ipak biti lakše.

gol expired Kovačić oduševio Engleza kojem su Vatreni gotovo uništili karijeru: "On je vođa Chelseaja" divider

Osim Haalanda, Barcelona želi dovesti pojačanje i na poziciji desnog beka. Ipak, Dani Alves već ima 38 godina i ne mogu se u potpunosti osloniti na njega. Zbog toga ciljaju na nogometaša Chelseaja i španjolskog reprezentativca Cesara Azpilicuetu, s kojim su već uspostavljeni ozbiljni kontakti.

Xavi želi španjolskog reprezentativca

Budući da se radi o nogometašu koji može igrati na više pozicija i u više sustava, Xavi smatra kako bi se on najbolje uklopio u Barcelonu. No propadne li taj transfer, Katalonci prate i desnog beka Ajaxa Noussaira Mazraouija, kojem istječe ugovor na kraju aktualne sezone. Zanimljivo, njegov menadžer je Mino Raiola...

Što se pak tiče pozicije centralnog braniča, Barcelona računa na Gerarda Piquea, Erica Garciu i Ronalda Arauja, naravno, ako produži ugovor.

gol expired Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere: Nedavni prvak Engleske želi ga dovesti! divider

Zbog toga prate nekoliko igrača iz Chelseajeve posljednje linije kojima istječu ugovori na kraju sezone. Radi se o Andeasu Christensenu i Antoniu Rüdigeru, a potonji je ipak bliže nastavku karijere u dresu Bayerna ili madridskog Reala.

Na poziciji lijevog beka nezamjenjiv je Jordi Alba, ali i njemu je potrebna pomoć. Stoga Barcelona prati nekoliko potencijalno zanimljivih igrača, poput Nicolasa Tagliafica, Marcosa Alonsa, Alejandra Grimalda i Jose Luisa Gaye, koji je ipak favorit.

Brozovića žele preoteti Interu

Glede veznog reda, Barcelona prati hrvatskog nogometnog reprezentativca Marcela Brozovića, koji još uvijek nije produžio ugovor s milanskim Interom koji mu istječe na kraju sezone.

Navodno se čeka konačan odgovor Brozovića i njegovih zastupnika, a Barcelona ga vabi ogromnom plaćom koja bi, navodno, mogla dosegnuti osam milijuna eura godišnje.

Osim hrvatskog veznjaka, Barcelona prati još jednog nogometaša iz istog grada, ali iz redova Milana. Radi se o Francku Kessieju, kojem, također, istječe ugovor na kraju sezone.

Dani Olmo je nemoguća misija?

Što se pak tiče Danija Olma, on je neprežaljena zvijezda koju pokušavaju vratiti već neko vrijeme na Camp Nou. Pokušali su u posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka kupiti Olma od RB Leipziga, ali za konkretan dogovor ponestalo je vremena.

Osim toga, teško je vjerovati da će ograničene financijske mogućnosti Barcelone moći zadovoljiti ogromne apetite njemačkog bundesligaša, kojem će zasigurno stizati sve veći broj ponuda za bivšeg nogometaša Dinama i španjolskog reprezentativca...

Plan Barcelone za ljetni prijelazni rok:

  • Erling Haaland 
  • Cesar Azpilicueta
  • Andreas Christensen
  • Jose Luis Gaya
  • Marcelo Brozović
  • Dani Olmo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider