Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozbiljan novac je u igri

Hrvatski reprezentativac pred transferom karijere: Nedavni prvak Engleske želi ga dovesti!

Josip Juranović igra odlično u Celticu, ali čini se kako se neće još dugo zadržati u Glasgowu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi izbor Zlatka Dalića na poziciji desnog beka u hrvatskoj reprezentaciji, Josip Juranović, na ljeto bi mogao promijeniti sredinu.

Odlične igre koje Juranović pruža u dresu Celtica u proteklih nekoliko mjeseci zainteresirale su nekolicinu klubova iz engleske Premierlige, a najkonkretniji među njima je Leicester, koji je 2016. senzacionalno osvojio naslov prvaka.

Na Leicesterovoj klupi danas sjedi Brendan Rodgers, inače bivši menadžer Celtica, koji bi htio dovesti Juranovića jer je svjestan da mu može pomoći u različitim sustavima igre, i kao desni bek u formaciji sa četvoricom obrambenih, ali i kao desni bočni onda kada odluči igrati s tri stopera.

"Leicester ga želi, odšteta između 10 i 15 milijuna eura"

Da ovo nisu puke glasine, potvrdio je i Fabrizio Romano, poznati talijanski novinar koji je stručnjak za transfere.

On je tijekom svog gostovanja u podcastu Here We Go potvrdio interes Lisica, istaknuvši:

"Juranović je zanimljiv igrač i na njega treba obratiti pažnju. Za njega je zainteresiran Leicester, ali i još nekoliko klubova. Odšteta bi mogla iznositi između 10 i 15 milijuna eura."

"On stvarno igra odlično za Celtic, na najvišem nivou. Imam osjećaj da bi na ljeto mogao ostvari transfer, rečeno mi je da nekoliko klubova razmatra opciju da ga kupi", dodao je Romano.

Prije sedam godina igrao među trećeligašima

Juranović, koji će na ljeto proslaviti 27. rođendan, karijeru je započeo u zagrebačkom niželigašu Dubravi, gdje su ga snimili Hajdukovi skauti i doveli na Poljud. Stigao je tada kao ofenzivni vezni, desetka, ali vrlo brzo je prekomandiran na desnog beka i u nekoliko navrata je isticao da je to najbolja stvar koja mu se dogodila u karijeri.

Za Hajduk je odigrao 165 utakmica, postigao tri gola i upisao 13 asistencija. Postao je i kapetan te u ljeto 2020. otišao u Legiju za 400 tisuća eura i postotak od budućeg transfera. U Poljskoj se zadržao tek godinu dana jer prošlog je ljeta, nakon njegova vrlo dobrog nastupa u dresu Vatrenih na Europskom prvenstvu, došla ponuda Celtica u iznosu od tri milijuna eura. Sad je u situaciji da bi treće ljeto u nizu mogao promijeniti klub...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider