Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je krenulo dobro

Barca u nedoumici: Sudbina igrača koji je trebao biti zamjena za legendu pod velikim upitnikom

Besprijekorne prve dvije sezone Samuela Umtitija u Barceloni danas izgledaju kao daleka uspomena, jer su se njegovi trajni problemi s ozljedama od ljeta 2018. pokazali stalnom glavoboljom.

Samuel Umtiti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samuel Umtiti je u prve dvije sezone upisao 50 nastupa za Barcelonu u La Ligi, a njegovi nastupi su bili takvi da su navijači Barcelone bili sigurni da su pronašli dugotrajnu zamjenu za Carlesa Puyola.

Međutim, Umtiti trpi konstantne probleme s lijevim koljenom i to više od 12 mjeseci, a koji su povezani s operacijom koju je podvrgao u dobi od 17 godina na istom dijelu noge koji trenutno muči središnji dio leđa.

Čini se da je operacija koju je imao kao tinejdžer riješila problem kratkotrajno, ali nakon što je nekoliko godina igrao profesionalni nogomet, počela je uzimati danak.

Lionel Messi (Foto: AFP) Messi progovorio o bolnoj temi i šokirao mnoge: ''Ne bih mijenjao ništa u karijeri za to'' divider

Nakon što je završio sezonu 2017./2018. s Barcelonom, Umtiti je odlučio da ide ispod noža te nastavi igrati. S Francuskom je na SP-u u Rusiji postao svjetski prvak bez ikakvih problema s problematičnim koljenom. No od tada se bori da spoji dvije utakmice zaredom.

Sve se promijenilo na početku prošle sezone, jer je u rujnu pretrpio ozljedu koja ga je udaljila na značajan period, ostavivši ga na samo 15 nastupa u svim natjecanjima. Od tada nije odigrao dvije utakmice zaredom za Barcelonu, što je puno previše za igrača koji godišnje zarađuje sedam milijuna eura.

Od 190 službenih utakmica koje je Barcelona igrala od Umtitijevog dolaska, Francuz je sudjelovao u njih samo 56. Prije ili kasnije, klub će morati donijeti odluku o njegovoj budućnosti.

Thiago Motta (Foto: AFP) Revolucionarni Motta ispisao povijest Serie A: Nakon formacije 2-7-2, napravio još jedno čudo divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider