Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća se i xavi?

Barcelona skovala plan za povratak Messijeve tihe patnje, u kombinaciji i krila Bayerna

Pitanje je hoće li se ova sezona uopće završiti, no neki klubovi već sada gledaju prema idućoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je otvaranje nogometnog tržišta još jako daleko, brojni klubovi u doba kada sport miruje zbog pandemije koronavirusa već sada rješavaju kadrovsku križaljku za iduću sezonu. Jedan od tih klubova je i Barcelona.

Mnogo je upitnika oko katalonskog kluba uoči druge sezone, počevši od toga dal će Quique Setien i dalje biti trener. Mnogi vjeruju da će na kraju sezone, kada god ona završila, dobiti otkaz, te da će se na klupu vratiti igračka legenda Barcelone Xavi Hernandez koji je prije nekoliko dana izjavio da je spreman za veliki povratak u klub.

gol expired Revolucija na vratima: Opasno se kuha ideja koja će dramatično promijeniti europske lige divider

U razgovoru o Barceloni Xavi je otkrio da nije puno potrebno da katalonski klub postane najbolji na svijetu. Rekao je da su joj "potrebna krila kao što ih ima Bayern", te je dodao da bi doveo Jadona Sancha i Neymara.

Upravo je Neymar glavna priča ovog teksta, jer Barcelona navodno iskovala dovoljno dobar plan da vrati Messijevog miljenika u momčad. Da bi to ostvario katalonski je klub spreman nakon samo jedne sezone odreći se Antoinea Griezmanna i uključiti ga u transfer paket za Neymara.

gol expired Najveći teniski turnir svijeta Wimbledon otkazan po prvi put nakon Drugog svjetskog rata divider

PSG procjenjuje Neymara na otprilike 150 milijuna eura, dok Katalonci vide Griezmanna kao igrača vrijednog 100. U trampu igrača Barcelona bi nadodala još 50 milijuna eura i to bi bila cijela filozofija transfera.

Vrlo je vjerojatno da bi obje strane, pa čak i igrači, bile zainteresirane za takav potez. Naime, PSG-u su se već na vrh glave popele peripetije s Brazilcem Neymarom, dok Barcelona nije dobila što je očekivala od Griezmanna kada ga je dovodila iz Atletico Madrida za 120 milijuna eura.

Što se spomenutog Sacha tiče, teško da će Barcelona imati dodatnih 150 milijuna eura koliko će Borussia Dortmund tražiti za njega, pogotovo ne nakon krize koja će nastati zbog koronavirusa. Trebala bi prodati barem četiri, pet igrača da bi dovela englesku zvijezdu. Uostalom, Manchester United ima "pole position" u utrci za Sancha.

gol expired UEFA donijela odluku o nastavku nogometne sezone: Donedavno nezamisliv scenarij postaje realnost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider