Tenis
SPORTOVI
Tenis
game, set meč - koronavirus

Najveći teniski turnir svijeta Wimbledon otkazan po prvi put nakon Drugog svjetskog rata

Organizatori All England Cluba odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje Wimbledona zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put nakon 1945. godine organizatori su odlučili otkazati Wimbledon, ovoga puta zbog pandemije koronavirusa. 

Po 11. put u povijesti, ali prvi put u Open eri, Wimbledon se neće održati. Čak 10 godina kroz povijest organizatori su bili prisiljeni otkazati održavanje turnira, svaki put zbog svjetskog rata (I. i II.). No po prvi će put Wimbledon biti otkazan, a da razlog nije rat već - virus.

gol expired UEFA donijela odluku o nastavku nogometne sezone: Donedavno nezamisliv scenarij postaje realnost divider

"Kako je izgledno da će Vladine mjere biti na snazi još mnogo mjeseci, naš je stav da se moramo ponašati odgovorno i zaštiti od svih mogućih rizika veliki broj ljudi potrebnih da bi se pripremilo... Isto tako, imajući u vidu da ljude, robu i usluge potrebne za izvođenje turnira nećemo imati na raspolaganju ni u jednom trenutku ovo ljeto, odbačena je mogućnost odgode turnira... Izvršni odbor turnira drži da je otkazivanje turnira najbolja odluka u interesu zaštite zdravlja ljudi, a zbog svih koji su uključeni važno je i da je donijeta danas, a ne za nekoliko tjedana", stoji u priopćenju organizatora.

Turnir je trebao započeti 29. lipnja, a naslove su trebali braniti Novak Đoković i Simona Halep u pojedinačnoj konkurenciji, a u parovima Juan Cabal i Robert Farah, Barbora Strycova i Su-Wei Hsieh, te Ivan Dodig i Latisha Chan. 

Donesena je i odluka da u Velikoj Britaniji neće biti tenisa barem do 13. srpnja. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider