Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kreće primera!

Barcelona veliki favorit, no imamo situaciju koja nikada prije pokretanja nogometnog tržišta nije viđena u Španjolskoj!

Barcelona u novu sezonu Primere kreće kao osjetni favorit za osvajanje naslova prvaka.

El Clasico Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovog petka kreće nova sezona najvišeg ranga španjolskog nogometa - Primera. Barcelona brani naslov, a madridski dvojac Real i Atletico pokušat će pokvarit planove Kataloncima.

Svaki od tri najjača kluba u Španjolskoj ima po jednog hrvatskog nogometaša. Luka Modrić i ove sezone predvodit će Real, a Ivan Rakitić bit će jedan od glavnih igrača Barcelone. Novost je Nikola Kalinić u "nabildanom" Atleticu, a njima trojici možda se ubrzo pridruži i četvrti Hrvat - Duje Čop, koji je pred potpisom za Valladolid.

Pravi odnos snaga u Primeri još ne znamo, jer još traje prijelazni rok u Španjolskoj. Inače rastrošni Španjolci do sada su mnogo prodavali, pa njihova ukupna potrošnja nije velika: manja je od 50 milijuna eura.

Za usporedbu, Talijani su potrošili čak šest puta više (više od 300 milijuna eura), a Englezi čak 20 puta više (više od milijardu eura)! No u te dvije zemlje prijelazni rok je već završio, pa se u iduća dva tjedna očekuje da će se Španjolci još pojačavati.

U prvom redu mislimo na Real Madrid! Svi znamo da je otišao Cristiano Ronaldo i da su neka pojačanja stigla. Ali jedan ili dva kapitalca u ofenzivi još se čekaju.

Do sada, u Španjolskoj je najrastrošniji bio Atletico, koji je potrošio čak 79 milijuna eura više nego što je prodao. Druga je Barcelona s 46 milijuna eura.

Real je za sada više prodavao, pa je u plusu osam milijuna. Stoga, njihovi navijači tek očekuju Realov pravi lov na pojačanja.

Na početku sezone imamo situaciju koja se nije dogodila još nikada od otvaranja nogometnih tržišta: Atletico Madrid ima skuplje igrače u svojim redovima nego Real! Prosječni nogometaš Atletica vrijedi oko 40 milijuna eura, a prosječni igrač Reala oko 35 milijuna eura! Najskuplji su igrači Barcelone, svaki prosječno vrijedi oko 48 milijuna eura.

S takvim trenutačnim odnosnom snaga, kladionice predviđaju da je Barcelona glavni favorit za naslov prvaka. Ekipa čija je jezgra ostala na okupu ima oko 55 posto izgleda. Real prilično zaostaje, s oko 30 posto izgleda, a slijedi Atletico kao treći favorit s desetak posto. Svi ostali su autsajderi, zajedno imaju tek oko pet posto izgleda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider