Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno potvrđeno

Gotovo je, Real potvrdio: Cristiano Ronaldo odlazi u Juventus!

Mnogi ugledni mediji prenose da je dogovoren transfer Cristiana Ronalda u redove talijanskog prvaka.

Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa (Foto: Marca/Twitter) (Foto: Marca/Twitter)

Cristiano Ronaldo je novi igrač Juventusa, prenose brojni ugledni talijanski i španjolski mediji poput Marce, Asa, Gazzete dello Sport i Tuttosporta.

Vijest je objavio i poznati talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, čije riječi imaju posebnu težinu kada je riječ o nogometnoj tržnici.

Transfer je potvrdio i Real Madrid priopćenjem na svojoj službenoj stranici, a objavili su i oproštajno pismo Cristiana Ronalda, koji napušta Madrid nakon devet godina.

"Real želi zahvaliti igrači koji se dokazao kao najbolji na svijetu i koji je obilježio jednu od najsvjetlijih era u povijesti našeg kluba i svjetskog nogometa.

Osim titula, trofeja i trijumfa na terenu, Ronaldo je bio primjer predanosti, rada, odgovornosti, talenta i napretka.

Također je postao najbolji strijelac u povijesti Reala s 451 golom u 438 utakmica. Ukupno je osvojio 16 titula, uključujući četiri Lige prvaka, tri uzastopnu i četiri u zadnjih pet sezona. Individualno, osvojio je, između ostaloga, četiri zlatne i tri zlatne kopačke.

Za Real će Ronaldo uvijek biti jedan od velikih simbola i referenca za buduće generacije.

Real Madrid će uvijek biti tvoj dom", stoji u priopćenju.

Odšteta iznosi 105 milijuna eura. Di Marzio piše kako će Ronaldo početkom sljedećeg tjedna stići u Torino, gdje će obaviti liječničke preglede i službeno postati novi igrač Juventusa. Ronaldo bi trebao zarađivati 30 milijuna eura po sezoni.

O transferu se puno pisalo u zadnje vrijeme, a da je blizu realizacije postalo je jasno kada su Talijani u utorak ujutro uhvatili predsjednika Juventusa Andreu Agnellija na putu u Grčku, gdje se Ronaldo trenutno odmara.

Agnelli je u Grčkoj pregovarao s Ronaldom oko zadnjih detalja i predstavljanja u Torinu. Drugi dio operacije vodio je portugalski superagent Jorge Mendes, koji je pregovarao s predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Perez je, prema pisanju španjolskih medija, želio povećati odštetu na 150 milijuna eura, ali Mendes ga je očito ''smekšao'' i nagovorio da pristane na prvotnu cifru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider