Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pala je odluka

Barca sve karte baca na jedno ime: Ronaldov agent radi na velikom transferu

Barcelona je u finišu zimskog prijelaznog roka ubrzala potragu za napadačem koji će zamijeniti Luisa Suareza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ubrzanim tempom radi na dovođenju centarfora koji će zamijeniti ozlijeđenog Luisa Suareza. Kako piše Mundo Deportivo, izbor se suzio na samo dva imena. To su Rodrigo Moreno (28 godina, Valencia) i Pierre-Emerick Aubameyang (30 godina, Arsenal).

Budući da je Arsenal u nezavidnoj situaciji, činjenica je da loše stoji na ljestvici engleske lige, Topnici će teško pustiti svoju ponajveću zvijezdu. Procjena je da će se Barca lakše dogovoriti s Valencijom. Čini se da će Katalonci baciti sve karte na Rodriga, no nije sigurno da će uspjeti zaključiti posao.

gol expired Legenda koja je najviše puta dovela Real Madrid do očaja: Naprosto je izludio Pereza divider

Optimizam im budi to što na transferu radi Jorge Mendes, koji je u odličnim odnosima s vlasnikom Valencije Peterom Limom. Portugalski supermenadžer, koji u svojoj ergeli ima mnoga velika imena, među ostalima i Cristiana Ronalda, navodno je stupio u kontakt s čelnicima Barcelone i prenio im temeljne zahtjeve Valencije. Sada će zajednički raditi na iznalaženju rješenja.

Postoji nekoliko problema. Valencia traži oko 60 milijuna eura, a Barcelona predlaže posudbu s mogućnošću otkupa na kraju sezone jer u ovom trenutku ima financijskih problema, proračun joj je za ovu sezonu prenapregnut. No to će teško proći, Valencia ne pristaje na posudbu.

gol expired Ništa od finala: Hrvatska nakon velike borbe ponovno izgubila od Španjolske divider

Iako se Šišmiši ne moraju bojati da će Barcelona aktivirati otkupnu klauzulu jer ona iznosi 120 milijuna eura, Rodrigu ugovor istječe u ljeto 2022., tako da je ovo pravo vrijeme za prodaju. To je razlog zbog kojeg bi Valencia pustila Rodriga ako bi Barca platila ono što traži.

Drugi je problem taj što Valencia ne želi pustiti Rodriga ako ne nađe adekvatnu zamjenu. Valencia navodno pregovara s Borussijom Dortmund oko povratka u svoje skute Paca Alcacera. Bivši napadač Valencije i Barcelone nije zadovoljan minutažom i želi se vratiti u Španjolsku.

gol expired Uz Modrića i Vrsaljka, još je jedan Hrvat hit u Madridu: "Jako smo zadovoljni s njim" divider

Valencia je trenutačno tek sedma u La Ligi. Ako želi ostati u igri za mjesta koja vode u Ligu prvaka, jasno je da joj nije baš uputno prodati najboljeg napadača, a da ne nađe adekvatnu zamjenu.

Osim toga, Valencia je prošla u drugi krug Lige prvaka, tamo je čeka sasvim prolazan suparnik Atalanta. Dakle, puno je faktora u igri i teško je prognozirati kako će se pregovori zaključiti. Jedno je prilično sigurno, Barcelona će morati pronaći tih 50-60 milijuna eura ako želi dovesti Rodriga od kraja zimskog roka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider