Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ga otkupiti?

Uz Modrića i Vrsaljka, još je jedan Hrvat hit u Madridu: "Jako smo zadovoljni s njim"

Milić je ljetos došao iz Anderlechta na jednogodišnju posudbu s namjerom da izbori ulazak u Primeru te ostane u Rayo Vallecanu i iduće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski branič Antonio Milić u četvrtak nije sudjelovao u pobjedi Rayo Vallecana nad Betisom u Kupu Kralja jer nekoliko dana nije trenirao zbog lakše ozljede, no trener madridske momčadi Paco Jemez poručio je da računa na njega u nadolazećim utakmicama

Milić, 25-godišnji stoper, prije šest dana izašao je na poluvremenu utakmice s Ponferradinom zbog bolova u nozi.

"Milić je zadobio povredu u prošloj utakmici, strahovali smo da je nešto ozbiljnije, no ipak je sve u redu. Nekoliko dana nije trenirao pa ga zato nisam večeras stavio u momčad", rekao je Jemez u razgovoru za Hinu ispred stadiona u jugoistočnoj madridskoj četvrti Vallecas.

S Milićem u pet utakmica primili dva gola

"Jako smo zadovoljni njime. Pomogao nam je da uđemo u dobru dinamiku, u obrani smo postali bolji te će igrati u idućim utakmicama", dodao je.

Drugoligaš Rayo Vallecano nanizao je sedam utakmica bez poraza, od čega pet pobjeda. Milić, koji je u prvom dijelu sezone tri tjedna izbivao zbog ozljede zgloba, u prosincu se učvrstio u udarnoj postavi. Rayo je od tada u pet prvenstvenih utakmica primio samo dva gola.

"Bio je dobar u tim utakmicama, tada je počela serija pozitivnih rezultata. U prvoj je postavi, no, naravno, ja nikome ne mogu garantirati mjesto u njoj, morat će se natjecati s ostalim stoperima", poručio je 49-godišnji Jemez, koji ima četvoricu središnjih braniča.

Došao na posudbu iz Anderlechta

Milić je ljetos došao iz Anderlechta na jednogodišnju posudbu s namjerom da izbori ulazak u Primeru te ostane u Rayo Vallecanu i iduće sezone. Jemez ga je doveo kako bi učvrstio zadnju liniju kluba koji je lani ispao u drugu ligu. Rayo se s utakmicom manje nalazi na dvanaestom mjestu, ali sa samo četiri boda zaostatka za šestom pozicijom koje vodi u doigravanje za Primeru.

"U posljednja dva mjeseca počeli smo dobro igrati te smo optimisti uoči nastavka prvenstva", napomenuo je trener čije su ime skandirali navijači dok je izlazio na ulicu. Pozitivni niz Rayo je nastavio u četvrtak izbacivši u šesnaestinu finala kupa prvoligaša Betis. Nakon rezultatskog trilera domaćin je bio nepogrešiv u raspucavanju jedanaesteraca.

Rayo je u 47. minuti poveo pogotkom braniča Alejandra Marugana glavom nakon kornera, a onda je u igru ušao Betisov kapetan, 38-godišnji napadač Joaquin, koji je u 84. minuti iz protunapada poravnao na 1:1. S obzirom na to da se u ovoj fazi natjecanja od ove sezone igra samo jedna utakmica, susret je otišao u produžetke a kada je drugi Betisov napadač Lorenzo Moron Garcia zabio u 97. minuti gol, činilo se da je pobjednik u madridskoj radničkoj četvrti odlučen.

Mogu izvući Real i Barcu

"Ovaj Rayo nikada se ne predaje", skandiralo je oko 8000 gledatelja na malom stadionu okruženom zgradama od crvene opeke. Kada je nakon jednog dodavanja poravnao iz blizine krilni Andres Martin Garcia u 118. minuti erupcija oduševljenja buknula je u Vallecasu. Već se približavala ponoć kada se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

Joaquin, junak Betisa koji je nedavno potpisao novi ugovor, stavio je loptu na bijelu točku pa ju napucao preko gola. Bio je to početak kraja za zeleno-bijele jer su još jednom bili neprecizni.

Milić je utakmicu odgledao s tribine pa se priključio slavlju u svlačionici te izašao zadovoljan. S Rayom se plasirao u osminu finala, a u petak će saznati protivnika. Na noge bi mu mogli doći Luka Modrić s Real Madridom ili Ivan Rakitić s Barcelonom. S njima je za reprezentaciju Hrvatske bio upisao tri nastupa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider