Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izlaze mu u susret, ali...

Rakitić sanja o umirovljenju u najdražem klubu: Barca značajno spustila cijenu, a oni ni da čuju

Rakitić s Barcelonom ima ugovor na još godinu dana, do 30. lipnja 2021. godine.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Katalonske novine Mundo Deportivo izvijestile su u nedjelju kako je Barcelona spremna pustiti hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića (32) u Sevillu za 10 milijuna eura umjesto 20, no iz Seville su poručili kako može doći jedino besplatno.

Rakitić s Barcelonom ima ugovor na još godinu dana, do 30. lipnja 2021. godine.

"Barcelona bi prihvatila prodaju za 10 milijuna eura. Time bi uštedjela na njegovoj plaći do 2021. kada postaje slobodan igrač. Sam Rakitić sanja o umirovljenju u Sevilli gdje je svojedobno upoznao suprugu Raquel", piše Mundo Deportivo.

gol expired Drama na UFC-ovom eventu u Las Vegasu: Nesuđena izazivačica hitno hospitalizirana divider

"Zbog profesionalnog i uvijek besprijekornog ponašanja Barcelona bi mu olakšala odlazak", dodaju te novine.

Rakitić je prošli mjesec izjavio kako ne razmišlja o odlasku iz Barcelone ovog ljeta, a uprava se nije javno oglasila. Prošlo ljeto je sve upućivalo na to da ga želi prodati, a potreba za novcem je dodatno porasla nakon izbijanja krize s koronavirusom zbog koje klubovi nemaju prihoda od ulaznica, turističkih obilazaka stadiona i suvenira.

Sevilla, koja je završila prvenstvo na četvrtom mjestu i time izborila nastup u Ligi prvaka, ranije je poručila kako bi dovela Rakitića pusti li ga Barcelona besplatno. U nedjelju je ponovila taj stav.

"Nema ničeg novog oko Rakitića. Sevilla nikada neće platiti Rakitićev transfer. Nije nam prihvatljiva visina njegove plaće i transfer", rekao je dužnosnik Seville u telefonskom razgovoru za Hinu zamolivši za anonimnost.

Rakitićeva cijena iznosi 20 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

gol expired Sramotan potez MMA borca: Nije želio pustiti gušenje pa napao poznatog UFC-ovog suca divider

Ivan Rakitić je nastupao za Sevillu od siječnja 2011. godine, kada ga je iz Schalkea doveo aktualni sportski direktor Monchi, do lipnja 2014. godine kada ga je prodao u Barcelonu. Hrvatski veznjak je u zadnjoj sezoni u Sevilli bio kapetan momčadi s kojom je osvojio Europsku ligu.

Sevilla, koja u četvrtak igra utakmicu osmine finala Europske lige protiv Rome, na kraju sezone će vjerojatno ostati bez 32-godišnjeg argentinskog veznjaka Evera Banege jer mu istječe ugovor. Njegovu "desetku" naslijedio bi Rakitić u slučaju eventualnog povratka na Sanchez Pizjuan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider