Na težak i neočekivan poraz, koji je doživjela u borbi protiv Jennifer Maije, Joanne Calderwood povezala je i dramatičnu situaciju koja se dogodila u svlačionici, prenosi Fightsite.

Tijekom liječničkog pregleda nakon borbe, Joanne je pala u nesvijest, puls joj je izrazito pao te je hitno hospitalizirana. Sada je dobro, no situacija je na prvu bila izuzetno šokantna i teška.

"Ona je sada dobro. Bila je na pregledu u liječničkoj sobi kad je samo klonula i ostala bez svijesti. John ju je uhvatio i položio u ležeći položaj, nakon čega je na nosilima odvezena u bolnicu. Putem tamo puls joj je drastično pao, no sada je dobro. Budna je i pri svijesti u bolničkoj sobi, a John je s njom", poruka je koju je medijima poslao njen menadžer.

John je inače njen trener i zaručnik John Wood.

Calderwood je porazom u ovoj borbi ostala bez statusa izazivačice, koji je već bio njen, ali u nedostatku nastupa odlučila je prihvati poziv boriti se kao zamjenska protivnica za Maiju. Dobro je Joanne otvorila borbu, no sredinom prve runde je donijela lošu odluku, kad je prihvatila borbu u parteru. Sve je to rezultiralo sjajnim radom iz garda brazilske borkinje te polugom na rucu u posljednjoj minuti runde.