Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SKUPO SU GA PLATILI

Barcelona pušta veliko prošloljetno pojačanje, ponovno bi trebao harati Premier ligom

Čini se kako će Raphinha napustiti Barcelonu nakon samo jedne sezone u njihovu dresu.

Raphinha (Foto: Profimedia)

Stiže novo ljeto, novi veliki prijelazni rok, a time i nove brige Barcelone što se tiče financijskog fair-playa, odnosno potrebe za oslobađanjem budžeta ako se namjeravaju pojačati.

Iako su prije ove sezone napravili nekoliko velikih transfera te su pred potvrdom povratka titule prvaka u svoje redove, uz zasad samo 11 primljenih pogodaka u 33 utakmice, u Blaugrani nisu potpuno zadovoljni onime što posjeduju u svlačionici.

Financijski fair-play ponovno je problem

Da im se ne bi dogodila još jedna europska katastrofa, svakako se namjeravaju pojačati, ali prije toga morat će osloboditi malo prostora u budžetu, kao što je gore navedeno. A to znači odricanje usluga nekih igrača.

Statua Davida Silve Pred stadionom Cityja već ima svoju statuu, a sad s 37 godina uvodi svoj trenutačni klub u Ligu prvaka divider

Posebno će im dobro doći ako za nekoga mogu dobiti i dobru odštetu, pa zbog toga ne čudi kako je prvi na listi odlazak Brazilac Raphinha. Taj 26-godišnji krilni napadač prošlog je ljeta došao iz Leeds Uniteda za 58 milijuna eura i nije razočarao.

U 45 odigranih utakmica upisao je deset pogodaka i 11 asistencija, a u otprilike dvije trećine nastupa krenuo je od prve minute.

Ipak, činjenica da postoje zainteresirani koji su spremni platiti za njega dovoljna im je da se upravo njega odreknu, s ciljem malo drugačijeg balansiranja momčadi.

Declan Rice i dječak VIDEO Dječak je plakao na tribini, reprezentativac je došao do njega i oduševio Englesku divider

Povratak u Premier ligu je izgledan

Prvi u redu za njegove usluge je Newcastle United, koji bi, prema trenutačnom stanju stvari, trebao iduće sezone igrati Ligu prvaka.

Najbogatiji klub svijeta ima strategiju postepenog pojačavanja, bez dovođenja igrača koji bi svojim statusom ili primanjima iskakali iz okvira momčadi, ali svakako igrača najviše klase. Raphinha, koji je ne tako davno još uvijek igrao u Leeds Unitedu, savršeno ulazi u taj kalup.

Ako se i ne dogovore s Newcastleom, zainteresiranih je dovoljno velik broj, a u prvom planu spominju se PSG, Chelsea i Manchester United. Sve u svemu, iako nikako nije razočarao, ovaj Brazilac očito će morati napustiti Camp Nou već ovog ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider