Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKAV VELEMAJSTOR

Pred stadionom Cityja već ima svoju statuu, a sad s 37 godina uvodi svoj trenutačni klub u Ligu prvaka

Čini se da će španjolska La Liga ove sezone u Ligu prvaka poslati sjajni Real Sociedad.

Statua Davida Silve (Foto: Profimedia)

Kad je prije tri sezone iz Manchester Cityja, gdje je postao legenda kluba, došao u redove Real Sociedada, činilo se kako si je David Silva pronašao savršen klub u kojem će mirno privesti karijeru kraju.

Klub iz gornje polovice La Lige, ali bez ikakvih pritisaka za nešto više dobra je opcija za uživanje u nogometu pred kraj svog igračkog vijeka. No, očito takvo nešto baš i ne postoji kod Davida Silve.

Kod Silve nema prosjeka

Fenomenalni veznjak vrlo brzo se prometnuo u jednog od ključnih igrača momčadi, a danas, gotovo tri sezone kasnije, u poziciji je da će uvesti momčad u Ligu prvaka, po drugi put u njihovoj povijesti.

Real Sociedad trenutačno se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice La Lige, sa sedam bodova više od petog Villarreala te još pet utakmica do kraja sezone.

A upravo Silvu mnogi smatraju najzaslužnijim za to, uz njegova partnera iz sredine Mikela Merina. Uostalom, Merino je najbolje ocijenjeni igrač momčadi prema Sofascoreu, nakon čega praktički izjednačeni slijede vratar Remiro, Silva i još jedan veznjak, Brais Mendes.

Genijalac s Kanarskih otoka očito ne misli stati igrati na vrhunskoj razini sve dok ga njegove noge služe. I bit će uistinu sjajno vidjeti ga još jednom u Ligi prvaka, onda kad to zapravo nitko nije više očekivao, posebno jer je nedavno odigrao svoju čak 900. utakmicu u profesionalnoj karijeri.

Silva je u tri sezone za Real Sociedad odigrao 91 utakmicu, upisao šest pogodaka i 18 asistencija. Naravno, najveći trag ostavio je u Cityju, gdje je u devet godina odigrao 436 utakmice, uz 77 pogodaka i 140 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider