Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Caka u ugovoru

Barca ne odustaje od velikog pojačanja: Katalonci spremni iskrcati 120 milijuna eura

U sljedeća tri mjeseca mogla bi se nastaviti sapunica za koju se mislilo da je završila prošlog ljeta.

Galerija Antoine Griezmann i Diego Simeone (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Luka Modrić (Foto: AFP) +5 Zlatko Dalić i Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Barcelona ponovno pokušava dovesti Antoinea Griezmanna, napadača Atletica i francuske reprezentacije, piše francuski L'Equipe.

Navodno Griezmann preispituje odluku da ostane u Atleticu koju je donio prošlog ljeta. Rano ispadanje iz Lige prvaka moglo bi imati ozbiljne konsekvence na momčad Diega Simeonea. Barcelona je navodno opet pustila svoje pipke i vabi francuskog napadača na Camp Nou.

Barca spremna iskrcati 120 milijuna eura za Griezmanna

Nakon višemjesečnih spekulacija da prelazi u Barcelonu, Griezmann je prošlog ljeta produljio ugovor s Atleticom do ljeta 2023. Spekuliralo se da odštetna klauzula iznosi golemih 200 milijuna eura, no francuski sportski dnevnik piše da postoji jedna točka u ugovoru koju bi Barcelona mogla iskoristiti.

Geneza Bayernovih problema: Kako je bavarski div postao europski patuljak Niko Kovač i Hasan Salihamidžić s igračima Bayerna (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +7 Niko Kovač i Robert Lewandowski (Foto: AFP)

Naime, odštetna klauzula u prvoj godini ugovora, točnije do lipnja ove godine, iznosi osjetno pristupačnijih 120 milijuna eura. Katalonci traže pojačanje u napadu i navodno su spremni iskrcati taj iznos. Da bi namakli taj novac, možda će morati prodati jednu od svojih zvijezda. Najviše se spominje Philippe Coutinho koji se nije baš najbolje snašao na Camp Nouu.

Nastavlja se sapunica

Kako god, Griezmann je očito pri potpisivanju novog ugovora uzeo u obzir mogućnost da bi se na kraju sezone mogao predomisliti. Francuz je prije produljenja ugovora dugo vagao. Odlučio je ostati kada mu je Atletico ponudio golemu povišicu i zajamčio mu da će zadržati momčad na okupu. Glavni cilj za Rojiblancosa bila je Liga prvaka.

Finale se igra na njihovom stadionu Wanda Metropolitanu, činilo se da je to dobra prilika da konačno osvoje trofej koji im uporno izmiče iz ruku. Stvari se nisu razvile po željama Madriđana, ispali su od Juventusa već u osmini finala, a taj bi poraz mogao ostaviti dublje posljedice.

Griezmann navodno ponovno razmatra mogućnost odlaska, a Barcelona je i dalje živo zainteresirana. U sljedeća tri mjeseca mogla bi se nastaviti sapunica za koju se mislilo da je završila prošlog ljeta.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider