Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ter stegen apsolutni junak

Obrana Barcelone iz tek petog pokušaja izdržala nalete suparnika, i to na paklenom gostovanju

Prvi put ove sezone, iz tek petog pokušaja, Barcelona je uspjela završiti susret netaknute mreže.

Ter Stegen i obrana Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone prvi su put ove sezone, u petom pokušaju, sačuvali svoju mrežu netaknutom! Katalonski nogometni div izvukao je remi u Dortmundu odigravši susret bez golova protiv Borussije, iako je bio suočen s kaznenim udarcem u 57. minuti.

Marc Andre ter Stegen obranio je kazneni udarac Marcu Reusu, a nakon toga još uspio uhvatiti loptu ispred njega, gotovo na samoj gol-liniji. Doduše, njegova obrana kaznenog udarca nije prošla bez "repova", s obzirom na to da se na ponovljenoj snimci vidi da je s obje noge bio udaljen od gol-crte.

Erling Haland (Foto: AFP) Čudo od djeteta u debiju u Ligi prvaka u 45 minuta izjednačilo rekord Rooneyja i Raula! divider

Podsjetimo, prema novim pravilima koja vrijede od ove sezone vratar mora biti barem s jednom nogom na gol-crti prije upućivanja udarca prema njegovu golu. Ter Stegen to nije bio.

Unatoč tome Barcelona je sačuvala svoju mrežu netaknutom, nakon što je u prethodne četiri utakmice primila sedam pogodaka. Athletic Bilbao zabio je jedan, a Betis, Osasuna i Valencia po dva pogotka.

Osim toga, bila je ovo već druga utakmica ove sezone u kojoj Barcelona nije postigla pogodak, a to se u cijeloj prošloj sezoni dogodilo tek šest puta, od čega u tri navrata u posljednjih 30 dana sezone.

Mertens slavi pogodak protiv Liverpoola (Foto: AFP) Prvak Europe pao u paklu Napulja: Mertens i Llorente srušili Liverpool! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider