Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počinju radovi

Barcelona osigurala 1,6 milijardi za novi Camp Nou: Kapacitet ide na 105 tisuća mjesta

Prošlog ljeta Barcelona je prikupila oko 750 milijuna eura prodajom 25 posto udjela u TV pravima za španjolsku ligu na 25 godina, kao i 49 posto udjela u Barca Studios.

Camp Nou (Foto: Afp)

Španjolski nogometni velikan Barcelona objavio je da je osigurao 1,6 milijardi eura za obnovu stadiona Camp Nou, koja će započeti 1. lipnja, javlja francuska novinska agencija AFP.

Iz Barcelone su poručili da imovina kluba nije korištena kao jamstvo te da nema potrebe za podizanjem hipoteke na stadion. Kapacitet sjedećih mjesta na najvećem europskom stadionu povećava se s 99.300 na 105.000 mjesta.

Klub je u priopćenju naveo da je novac uplatilo 20 različitih investitora, a vraćat će im se u različitim rokovima - od pet do 24 godine. Katalonci će nakon završetka radova početi vraćati kredite, s fleksibilnom kamatom i razdobljem počeka, a osim stadiona novac će biti utrošen i na druge klupske objekte. Od toga će 420 milijuna eura biti namijenjeno Palau Blaugrani, domu košarkaškog i rukometnog kluba, a 20 milijuna eura bit će namijenjeno stadionu Johan Cruyff, na kojem igraju rezervna i ženska momčad.

Harry Kane Zvijezda napušta brod koji tone. United mu je spreman ponuditi pravo bogatstvo divider

U klubu očekuju završetak radova do 2026. godine, a prva momčad Barcelone igrat će na Olimpijskom stadionu na Montjuicu tijekom renoviranja, a u sezoni 2024./2025. vratit će se na Camp Nou, koji tada neće biti u punom kapacitetu.

Klub se pokušava izvući iz financijske rupe koja je dovela do gubitka od 481 milijun eura u sezoni 2020./2021., što je dovelo do odlaska najveće zvijezde kluba Lionela Messija.

Prošlog ljeta Barcelona je prikupila oko 750 milijuna eura prodajom 25 posto udjela u TV pravima za španjolsku ligu na 25 godina, kao i 49 posto udjela u Barca Studios.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider