FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"MOŽEMO PRESKOČITI NEKE STVARI"

Forgač pobliže objasnio kako izgleda odnos zagrebačkog i glavnog American Top Teama

Borci iz zagrebačkog American Top Teama imaju priliku otići trenirati s najboljima na svijetu.

American Top Team neupitno je najveći i najuspješniji MMA tim u Hrvatskoj, ali vrlo vjerojatno i šire. Licenciju jednog od najvećih svjetskih timova dobili su na račun sjajnog ranijeg rada, što nam je Dražen Forgač vrlo dobro opisao provevši nas kroz dvoranu.

Dobivanjem licencije došlo je i do suradnje te uvjeta za ATT Zagreb borce do kakvih uistinu rijetko tko može doći. Ukratko, svi koji se iskažu imaju priliku trenirati u Coconut Creeku na Floridi, gdje se nalazi glavna dvorana, koju vodi Conan Silveira.

ATT ne prima borce sa strane, postoji ozbiljan filtar

"Mi smo dio American Top Teama i moj je kontakt s glavnim trenerom i suvlasnikom Conanom Silveirom takav da doslovno mogu bilo kojem borcu osigurati odlazak u Ameriku, u glavnu dvoranu. Ivan Erslan sad je tamo na pripremama. Dobio je smještaj u samoj dvorani, što dobivaju samo elitni borci koji su u ATT-u", rekao je Forgač, a otkrio je i dodatnu bitnu privilegiju:

"Zapravo, ATT ne prima borce sa strane. Ne može bilo tko doći i reći da želi biti dio tima. Biraju, imaju filtar s kim će raditi i zašto. Procjenjuju tko je dobar ili ne za njihov tim. Mi imamo tu privilegiju da možemo zaobići te neke stvari i surađujemo vrlo dobro. Za taj nivo trebaš imati određeni stupanj kvalitete. Moraš dobro proći našu školu i ostvariti rezultate da bi ikako imalo smisla da ideš tamo. Tamo su treninzi dva ili tri puta dnevno. Da bi mogao tamo biti kompetitivan, odnosno da ne bi gušio trening, moraš biti zbilja kvalitetan."

Treninzi dva ili tri puta dnevno

Ivan Erslan zapravo je borac kojeg je zagrebački ATT gradio od samog početka te na kraju od njega napravio dvostrukog izazivača za KSW titulu. Nju nije uspio osvojiti, no nije ni razočarao, a potvrdio se kao jedan od vodećih europskih poluteškaša. On je također jedan od svjedoka toga koliko je potrebno biti uporan i posvećen da bi napravio vrhunski rezultat.

"Erslan tamo trenira dva ili tri puta dnevno, a kaže da ima ljudi koji treniraju još više, koji provode i po šest ili sedam sati u dvorani. To je teško percipirati nekome tko misli da će s tri ili četiri treninga tjedno nešto napraviti. To je zapravo smiješno, na nivou rekreacije. Tek kad dođu tamo i vide trening ozbiljnih profesionalaca, Top 5 UFC boraca, onda shvate koliko zapravo moraju ozbiljno trenirati", potvrdio je to Forgač.

Dakle, ne može svatko tako lako otići na Floridu, no ima puno lakši posao nego neki drugi borci. Ipak, treba se dokazati prvo u najjačoj domaćoj dvorani, a onda i u samim borbama. Tada se široko otvaraju vrata onoga što mnogi borci sanjaju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider