Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako bi ih vi posložili?

Život bez Dembelea: 10 milijuna eura i razne kombinacije za Rakitića

I dok je Barcelona izgubila igrača do kraja godine, dobila je barem utješnu nagradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dio je medija u Kataloniji, onaj napadački raspoložen prema aktualnom vodstvu Barcelone poput Sporta, izrazio sumnju u liječnički tim Blaugrane. Po njima, liječnici su znali ili su morali znati za probleme koje je Ousmane Dembele imao s mišićem za kojeg se pokazalo da ima rupturu.

Mladi Francuz tijekom utorka će biti operiran Finskoj, a cijela se ova mala katastrofa za Barcu mogla izbjeći jer Dembele se na treninzima i utakmicama hvatao upravo za ozlijeđenu zadnju ložu, smatraju kritičari. U klubu su to odmah demantirali, kao i glasine da je na Camp Nou stigao ozlijeđen.

Madridska Marca je pak iznijela informaciju po kojoj će Barcelona pak nešto i zaraditi od ove situacije. Navodno je čak 10 milijuna eura, od onih 42 milijuna bonusa, vezano za odigravanje 50 utakmica u prvoj sezoni. Tako je navodno Borussia već ostala bez četvrtine dogovorenog bonusa (105 milijuna fiksno + 42 milijuna kroz razne bonuse).

Iz Dortmunda su putem određenih kanala poručili kako to nema veze s istinom, no dok se javno ne objave detalji ugovora odnosno bonusa, nećemo biti sigurni.

Opcije za Valverdea

Za to vrijeme Ernesto Valverde se priprema za život bez Dembelea na desnom krilu. Znamo da je Barca početkom sezone igrala s klasičnim krilom na toj strani, dok bi na lijevoj strani napadao preporođeni Jordi Alba. Leo Messi je ionako samo za potrebe grafika početnih postava lijevo, on ima potpunu slobodu i većinom igra u sredini pa se lijeva strana otvara za Barcinog beka.

Sport piše kako Valverde ima nekoliko mogućnosti, a zanimljivo je vidjeti da se jedna takva (4-4-2) spominje s Ivanom Rakitićem iza Messija i Luisa Suareza. U sličnoj formaciji s rombom i Iniesta bi mogao igrati iza dvojice najisturenijih igrača.

U onoj klasičnoj formaciji (4-3-3), povratnik i dijete kluba, rođeni Katalonac Gerard Deulofeu mogao bi dobiti priliku života u sljedećih nekoliko mjeseci, pitanje je samo desno ili lijevo. Lijevo se Alba savršeno razumije s Messijem, pa prije možda na desnoj strani. Na toj poziciji može zaigrati i Denis Suarez.

Naš reprezentativac mogao bi biti povučen i na organizatora igre u paru s Busquetsom. Ispred njih bi bio Messi, a na krilima domaći dečki Sergi Roberto i Deulofeu (4-2-3-1).

Vidjet ćemo hoće li Valverde ovoliko ''kemijati'' ili će se držati taktike s početka sezone koja zasad funkcionira. U igru se vratio i strijelac kod Getafea Denis Suarez koji nije dobro kotirao na startu sezone, a dosta bi minuta trebao dobiti spasitelj iz prošlog kola Paulinho.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider