Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro potvrda

Barcelona na pragu dogovora s novim trenerom, legendom koja je trebala doći i prije Setiena

Legendarni Nizozemac Ronald Koeman vraća se u Barcelonu, prvi put kao glavni trener.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Quique Setien više nije trener Barcelone. Vijest je to koja će uskoro biti i javno potvrđena nakon što se još jednom sastanu čelni ljudi kluba. U tijeku je već operacija dovođenja novog trenera, a pregovori idu u dobrom smjeru i možda će i to danas već biti potvrđeno.

U Barcelonu bi se trebala vratiti jedna od legendi kluba 90-ih, stup obrane Cruyffove Barcelone, Nizozemac Ronald Koeman, koji je svojim pogotkom u 112. minuti produžetka u finalu 1992. godine donio Barci toliko željeni naslov prvaka Europe.

Koeman je aktualni izbornik Nizozemske i to je zasad najveći problem u ovoj priči. Preporodio je Nizozemce koje odveo do finala Lige nacija, ali je također imao klauzulu u ugovoru po kojoj je mogao napustiti klupu Oranja nakon Eura koji se pak odgodio.

gol expired Novinar koji je prvi objavio Neymarov odlazak iz Barce tvrdi: "Messi obavijestio upravu da želi otići" divider

A po toj navodnoj klauzuli može otići u Barcelonu. Jer upravo je Koeman bio glavni kandidat za novog trenera u siječnju kada je stigao Setien, koji je očito bio privremen i neuspješan eksperiment koji se završio debaklom nakon stanke zbog koronavirusa.

Pregovori se bliže kraju, ali nisu gotovi

Konačni dogovor još uvijek nije postignut jer Koeman želi ugovor na najmanje dvije godine, dok katalonski mediji spominju godina + godina. Razlog su redovni izbori u Barceloni sljedeće godine na kojima će sigurno biti izabran novi predsjednik nakon odlaska sve omraženijeg Bartomeua.

gol expired Novi šok u Hajduku: Tudor dobio Juventusov poziv i - prihvatio! divider

Piše se i kako je Lionel Messi, koji se sve više miješa u rad uprave, zaprijetio odlaskom ako se ne ubrza odlazak Bartomeua i nesposobne uprave koja je za navijače najveći krivac što je Barcelona ove sezone ostala bez prvenstva i Lige prvaka.

Što se Koemana tiče, klupa Barce njegov je san. Nekoliko je puta bio blizu, ali se to nije dogodilo. Krajem 90-ih sjedio je na toj klupi kao pomoćni trener, a u Nizozemskoj je s Ajaxom i PSV-om osvajao naslove. Osvojio je Kup kralja s Valencijom, vodio i Benficu, imao odličnu epizodu u Southamptonu, slabiju u Evertonu, a posljednje dvije godine jako dobro vraća Nizozemsku na reprezentativnu kartu Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider