Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško će biti transfera

Liverpool "smjestio" Barci: Dogovor zbog kojeg mogu zaboraviti na zvijezde Redsa

Liverpool je poduzeo mjere kako bi zaštitio svoje igrače od uvijek privlačnog zova Katalonije.

Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poznati navijački hit Liverpoola ''We've got Salah'' s početka 2018. počinje porukom za Philippea Coutinha, koji je tada prešao u Barcelonu. ''Ne mogu vjerovati da si nas napustio zbog drugog kluba, jednostavno ne mogu vjerovati da je to istina'', pjeva simpatični navijač Redsa Kevin Murphy.

Međutim, navijači Liverpoola ne moraju strahovati da će se uskoro ponoviti sličan scenarij. Engleski mediji objavili su da je Liverpool prilikom prodaje Coutinha postigao dogovor s Barcom kako bi zaštitio svoje zvijezde od budućih transfera: ako Katalonci žele dovesti igrača Liverpoola, uz odštetu moraju platiti dodatnih 100 milijuna eura!

Na klauzuli je tijekom pregovora inzistirao sportski direktor Redsa Michael Edwards, a ona vrijedi do 2020. godine. Liverpool je na kraju nevoljko prodao Brazilca, ali na ovaj način osigurao je mir u bližoj budućnosti.

Podsjetimo, 2014. je Barcelona iz Liverpoola dovela i tada njihovu najveću zvijezdu Luisa Suareza. Međutim, Katalonci će u nadolazećim prijelaznim rokovima ipak morati pronaći drugi izlog ako požele dovesti veliko pojačanje.

Mohameda Salaha, primjerice, Transfermarkt procjenjuje na 150 milijuna eura, a za Barcu je ta vrijednost 250 milijuna. Roberto Firmino koštao bi ih 180 milijuna, Sadio Mane 170, a Dejan Lovren 120 milijuna eura.

Za transfere u suprotnom smjeru nema restrikcija, a jedan bi se mogao uskoro dogoditi. Sve su glasnije priče o odlasku Ousmanea Dembelea iz Barcelone, a upravo Liverpool slovi kao jedan od potencijalnih kupaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider