Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi s ozljedama

Xavi mora mijenjati kako bi preživio u Ligi prvaka: Barcelona protiv Intera u novoj formaciji

Nogometaši Barcelone i Intera igrat će u 4. kolu Lige prvaka.

Xavi (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone imaju ogromnih problema u uvodu ključne utakmice s Interom u 4. kolu Lige prvaka. Problemi s ozljedama toliko su zakomplicirali život Xaviju da je bio primoran odustati od tradicionalne katalonske nogometne filozofije i promijeniti taktiku.

gol expired VIDEO Englezi u emisiji prikazali susret Luke Modrića i malog Ilije, dječaka kojem su roditelji ubijeni u Mariupolju divider

Barceloni poslije poraza na Allianz Areni i na San Siru u srijedu uvečer igra samo pobjeda protiv Intera, želi li proći dalje, a na mogući catenaccio Talijana sprema se odgovoriti novim načinom igre te zaigrati s trojicom u zadnjoj liniji, prenose španjolski mediji. Dvojica stopera trebali bi biti Pique i Eric Garcia, a jedan će biti Frenkie de Jong.

Busquets, Pedri, Gavi i Alonso u veznoj liniji

Busquets i Pedri bi trebali preuzeti sredinu terena, a sekundirati bi im trebali Marcos Alonso, koji će se prebaciti sa stopeske pozicije, koju zna igrati u ligi, te se vratiti na svoje standardno mjesto lijevog beka, odnosno Gavi koji bi samo nominalno bio desni bek, ali bi više igrao u sredini terena s Busquetsom i Pedrijem.

Antonio Rüdiger Izgledalo je strašno: Zabio za bod pa se sudario s golmanom, krv je frcala na bijeli dres Reala divider

Naprijed neće puno mijenjati i ponovo bi trebali startati Lewandowski, Dembele i Raphinha.

Ozljede kroje sastav

S klupe će priliku čekati Tenas, Peña, Casadó, Sergi Roberto, Balde, Jordi Alba, Kessié, Pablo Torre, Ansu i Ferran . Xavi je stoga sveden na minimum minimuma i svoje planove mora krojiti po liječničkim izvještajima klupskih doktora.

gol expired Dinamov najveći problem je trkačka (ne)moć nekih igrača: Modri nisu daleko, Milan može pasti divider

Gubitak Koundea, Christensena, Bellerina, Arauja i Depaya uskratio mu je mnoge opcije u rotaciji, no španjolski mediji tvrde kako će Jordi Alba i Ferran Torres ispasti iz udarne momčadi u odnosu na prošlu utakmicu protiv Celte.

To ostavlja Katalonce protiv Intera u postavi 3-4-3 s momčadi Ter Stegen – Pique, De Jong, Garcia – Gavi, Busquets, Pedri, Alonso – Dembele, Lewandowski, Raphinha.

Barcelona za Inter Barcelona za Inter (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider