Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sila Boga ne moli

Koronavirus natjerao Barcu na povijesni potez: Ovo se nikad nije dogodilo!

Vodeća momčad španjolskog prvenstva nije izvijestila koliko novca traži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni prvak Barcelona namjerava promijeniti ime svog stadiona Camp Nou imenom nekog sponzora koji bi u zamjenu uplatio novac, priopćio je katalonski klub u utorak.

Barcelona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za "istraživačke projekte i borbu protiv koronavirusa u svijetu", ali i kako bi financirala druge svoje potrebe, poput obnove stadiona.

"Prepustit ćemo ime stadiona za iduću sezonu svojoj fondaciji koja će tražiti sponzora. U idućih nekoliko tjedana počet će postupak traženja sponzora koji bi bio zainteresiran dobiti pravo na ime stadiona", navedeno je u priopćenju.

gol expired Ukleti projekt Barcelone: Dugo ga spremaju i spremni su uložiti stotine milijuna eura, ali opet je propao divider

To će biti prvi put od osnutka 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barcelona, vodeća momčad španjolskog prvenstva, nije izvijestila koliko novca traži.

"Sada će naša fondacija staviti ime stadiona na tržište. Dobivenim novcem stvorit ćemo fond koji će biti podijeljen na ovaj način: dio će biti namijenjen projektu vezanom za koronavirus kojim će upravljati sponzori, a ostatak će ići u projekte koji se paralelno razvijaju", priopćio je klub.

Barcelona je bio prvi klub Primere koji je zbog aktualne gospodarske krize izazvane koronavirusom smanjio plaće svojim nogometašima, košarkašima i rukometašima. Od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje Barcelona im je smanjila plaće za 70 posto do okončanja izvanrednog stanja. Zasada je nepoznato kada će se prvenstvo nastaviti. Igrači već pet tjedana vježbaju individualno u svojim kućama, a klub ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira.

Klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu odlučio je maknuti s funkcija članove uprave koji se nisu slagali s njegovim odlukama. Nakon toga je njih šestero podnijelo zajedničku ostavku, čime je uprava ostala na 13 od 19 članova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider