Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve su očajniji

Barca plaća klauzulu za Afrikanca i sprema svoj najveći transfer ikad

Vodeći sportski listovi u Barceloni u nedjeljnom izdanju otkrivaju planove katalonskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostalo je još desetak dana do prijelaznog roka iz noće more za čelnike Barcelone. PSG im je oteo Neymara plativši odštetnu klauzulu od rekordnih i za mnoge još nevjerojatnih 222 milijuna eura, a još uvijek traže jednog ili dva nogometaša koji će pojačati vezni red.

I dok mnogi ismijavaju dovođenje ''mišića'' iz Kine za 40 milijuna eura, Paulinho bi prije svega trebao pomoći Valverdeu u rotaciji, na Camp Nouu i dalje traže igrače koji će im oplemeniti vezni red. I prije nego što su morali panično tražiti zamjenu za Neymara (izbor je pao na Dembelea, ali Borussia je tvrd orah, opcija B je Di Maria), stručni stožer Barcelone traži jednog ili dva nogometaša koji mogu zamijeniti često odsutnog Andresa Iniestu, ali i primjerice Ivana Rakitića.

Na kraju je prvi izbor ostao Coutinho, iako je bio tek četvrti ili peti (Thiago Alcantara, Isco, Marco Verratti…), za kojeg Katalonci u očaju nude čak 130 milijuna eura. No to je Liverpool, kojem novci ne trebaju, odbio. Engleski tabloidi tvrde da će klub s Anfielda pristati na 150 milijuna eura, a katalonski Sport piše da će Barca ponudu povisiti najviše na 140.

Posljednji sastanak trebao bi se održati u Monte Carlu sljedećeg tjedna na izvlačenju skupina Lige prvaka, naravno ako Redsi prođu Hoffeinheim (imaju 2:1 u gostima iz prve utakmice).

Jeftiniji Seri dolazi bez obzira na Coutinha?

U međuvremenu se pojavila još jedna opcija. Mundo Deportivo piše kako će Barca sljedećeg tjedna aktivirati odštetnu klauzulu za Jeana Michaela Serija iz Nice. Ovaj 26-godišnji veznjak iz Obale Bjelokosti trebao bi postati novi igrač Blaugrane za 40 milijuna eura.

Jedno je od otkrića iz prošle sezone i na Camp Nouu vjeruju kako će se sa svojim stilom lako uklopiti u njihovu viziju igre. Optimističniji navijači reći će da ih malo podsjeća na Xavija, oni ravnodušniji rekli bi da je po stilu sličan Verrattiju.

MD tvrdi kako taj dolazak ne ovisi o transferu Coutinha, a gužva u veznom redu riješila bi se prodajom pomalo očajnog Andre Gomesa koji je posljednjih mjeseci završio na gotovo svim listama ''10 najgorih pojačanja Barce svih vremena''.

Coutinho ili Dembele, jedan rekordni transfer Barcelone sigurno će biti realiziran jer za oboje se traži blizu 150 milijuna. I Liverpool i Borussia znaju da su Katalonci očajni te da će na kraju morati odriješiti kesu. Sumnjamo da će uspjeti dovesti obojicu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider