Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žrtvovat će zvijezdu

Barcelona steže remen: Bizaran način štednje, ovi dugovi pokazuju koliko su loše kupovali

Barcelona je još dužna ozbiljan novac za igrače koji više uopće ne stanuju u Kataloniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilac Philippe Coutinho najskuplje je pojačanje u povijesti Barcelone. Katalonci su Liverpoolu isplatili 145 milijuna eura za igrača nekoć poznatog kao Čarobnjak.

Međutim, najveća magija tog čarobnjaka u međuvremenu je postala nestajanje s terena. Coutinho se nikad nije uklopio na pravi način, a dobar dio vremena proveo je na posudbama.

Loša sudbina čeka ga i ove sezone, javljaju s madridskog Asa. Po njima, Barcelona će Coutinha, koji se oporavlja od ozljede, izbjegavati koristiti kako ne bi morala isplatiti još pet milijuna eura bonusa Liverpoolu. Bonus će se aktivirati ako Coutinho odigra još sedam utakmica.

gol expired Sjajna forma uoči kvalifikacijskog turnira u Parizu: Karačić upisao dvije lude asistencije u Ligi prvaka divider

U posljednje vrijeme puno se piše o financijskim problemima Barcelone, a velika su stavka i dugovi za astronomske transfere. Barcelona mora, prema Transfermarktu, isplatiti još gotovo 200 milijuna eura za odštete, od čega gotovo 30 milijuna duguju samo za astronomski Coutinhov transfer.

Coutinho je najveći uteg, a sa svim bonusima cifra bi mogla narasti na 40 milijuna eura. No ima tu još dugova koji pokazuju koliko su loše kupovali posljednjih godina.

Za Artura Vidala tako "vise" 950.000 eura, dok za njegova imenjaka Arthura moraju platiti još 13,5 milijuna eura brazilskom Gremiju. Trojac igrača koji još nisu isplatili, a koji ni ne igraju u klubu, zatvara još jedan veliki promašaj - Brazilac Malcom, za kojeg duguju još 10 milijuna eura Bordeauxu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider