Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi oduševljen

Barca svijetu predstavila svoje blago: Briljirali su, a jedan je morao dobiti dozvolu roditelja

Carles Perez i Ansu Fati dva su Barcelonina velika talenta koji su zaigrali u 2. kolu La Lige.

Galerija Messi i Ansu Fati (Foto: Instagram) Carles Perez (Foto: AFP) Ansu Fati (Foto: AFP) +1 Ansu Fati (Foto: AFP)

Sjajna je noć iza navijača Barcelone. Na Camp Nouu je pregažen Betis s nekolicinom odličnih igrača predvođenih Francuzom Fekirom koji je i zabio gol za vodstvo gostiju. No onda je ranjena Barca utrpala čak pet komada iako su mnogi već mislili kako im se bliži novi loš rezultat poslije poraza u Bilbau na startu prvenstva.

A razlog je taj što su Lionel Messi i Luis Suarez s tribine gledali susret zbog ozljeda, dok je Ivan Rakitić bio zakucan na klupu, najvjerojatnije zbog transfera u Juventus. No zato je Barca i dovela Antoinea Griezmanna koji je s dva pogotka bio junak preokreta i na kraju pobjede protiv Betisa.

Ipak, dio sinoćnje slave ukrala su mu dva mladića. Nakon dva gola Griezmanna zabio je Carles Perez, 21-godišnji Katalonac koji je silom prilika dobio priliku na desnoj strani. Pokazao je da se na njega može računati.

''Debitirati na Camp Nouu je uvijek posebno za domaćeg igrača i osjećao sam se opušteno. Moram sada ostati s obje noge na zemlji. Dogodilo se i to je to. Proslavit ću s prijateljima i obitelji, ali sutra je žestoki trening'', rekao je Katalonac.

  Rakitić "zavaren" za Barcinu klupu: Ivan blizu odlaska u redove talijanskog velikana Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić, Jordi Alba i Arturo Vidal (Foto: AFP) +4 Antoine Griezmann i Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Ansu Fati, rađa se nova velika zvijezda La Masije

No pravo je uzbuđenje izazvao 16-godišnji Ansu Fati. Pravi zvrk u napadu Barce ušao je u drugom dijelu utakmice i radio nered u obrani Betisa. Umalo je zabio u jednoj akciji, ali i bez pogotka navijači su ostali oduševljeni njegovom izvedbom.

''Bio sam jako nervozan, ali imam samo riječi zahvale za sve, klub, trenera, navijače koji su me sjajno primili.''

Manchester United htio ga je odvesti ovog ljeta, ali je dječak odlučio ostati.

''Stajao sam na terenu i gledao prema tribini. Tražio sam svoje voljene, nisam vjerovao da sam tamo.''

Ansu Fati (Foto: AFP) Ansu Fati (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Radi se o još uvijek dječaku, 2002. godišta, koji je zbog propisa lige morao tražiti dozvolu roditelja za nastup zbog kasnog termina utakmice. Rođen je u afričkoj državi Gvineja Bisau, a u La Masiju je stigao sa deset godina.

Nastup dvojice mladića blagoslovio je i Messi. Spustio se nakon utakmice u svlačionice i kao pravi kapetan bio s momčadi.

''Lijepo je bilo vidjeti kako dječaci iz naše kuće ispunjavaju svoj san'', napisao je Messi na Instagramu i objavio fotografiju s Fatijem.

Bio je to sinoć potpuni trijumf Barcine škole nogometa. Pique, Alba, Rafinha, Busquets, Sergi Roberto i Carles Perez, čak šestorice igrača iz vlastite proizvodnje sinoć je startalo, a ušao je i sedmi, 16-godišnji Fati.

  Wesley Sneijder (Screenshot) Legendarni nogometaš u mirovini je tek dva tjedna, a njegov izgled dobro nasmijao navijače divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider