Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plan povratka

Barca složila ponudu za Messija, La Liga podigla rampu: Evo koji su uvjeti i koliku plaću nudi Argentincu

Barcelona je završila konzultacije s La Ligom i već je pripremila ponudu za povratak Lionela Messija na Camp Nou…

Lionel Messi (Foto: Afp)

Sve su jasniji obrisi mogućeg povratka Lionela Messija u Barcelonu. Prema informacijama Mundo Deportiva, Katalonci su poslali predsjedniku La Lige Javieru Tebasu plan kako namjeravaju vratiti Messija i dobili su pozitivan odgovor.

Momčad Chelseaja Legenda žestoko napala skupocjenu zvijezdu i najveću "prevaru": "Vlasnik mora biti ljutit. Taj ne trči, on hoda, a i nije neki igrač" divider

Tebas smatra da je plan provediv u okvirima financijskog fair-playa te da neće biti problema oko registracije igrača ako Barca ispuni postavljene zahtjeve.

Barca složila ponudu za Messija

Katalonski dnevnik tvrdi da će Barca uskoro poslati službenu ponudu Messiju, odnosno njegovu ocu i menadžeru Javieru. Ponuda je već pripremljena i čekalo se samo da se završe konzultacije s La Ligom.

Ako se protagonisti slože oko temelja plana, u Barceloni vjeruju da će se sporazum lako realizirati, čak i ako obje strane moraju učiniti ustupke kako bi zapečatile pakt.

Mane i Sane VIDEO Tuchel obavio najbizarniju izmjenu dosad: Obojici je bilo neugodno, nije bilo kontakta očima divider

Kako saznaje katalonski Sport, Messiju će biti ponuđena četvrtina zadnje bruto godišnje plaće koju je imao u Barceloni u sezoni 2020./2021., a iznosila je sto milijuna eura.

Dakle, Messiju će biti ponuđena plaća od 25 milijuna eura bruto, što je oko 12-13 milijuna neto. Messijeva plaća bila bi na razini Barcina poljskog napadača Roberta Lewandowskog.

Ugovor na dvije godine

Iako je Barca dobila pozitivan odgovor od Tebasa, ipak će morati poduzeti neke mjere kako bi vratila Messija. Plan će biti izvediv ako provede potrebne korake.

Katalonci će morati smanjiti masu plaća momčadi i poboljšati financijski fair-play prodajom igrača ili smanjenjem važećih ugovora.

Barca će ponuditi Messiju dvogodišnji ugovor, i to do lipnja 2025., a moguće je da ugovor bude jednu plus jednu godinu, uz mogućnost da Messi raskine ugovor već na ljeto 2024.

U svakom slučaju, stvoreni su temelji za Messijev povratak. Messi još uvijek nije produljio ugovor s PSG-om i, kako stvari stoje, prilično je izgledno da će prihvatiti ponudu Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX