Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Euforični predsjednik

Barca predstavila skupocjeno pojačanje, Laporta zaprijetio: "Neka se svi pripaze, vratili smo se"

Barcelona je predstavila novo pojačanje Ferrana Torresa, a predsjednik Joan Laporta zaprijetio je rivalima da se Barca vraća u velikom stilu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Neka se svi pripaze, vratili smo se“, euforično je uskliknuo predsjednik Barcelone Joan Laporta na predstavljanju najnovijeg pojačanja katalonskog kluba Ferrana Torresa.

"Nastavljamo biti referenca na nogometnom tržištu. Neka se svi pripreme jer smo se vratili. Mi smo referenca, a dokaz je tomu da je Ferran ovdje. Opet se vraćamo", kazao je Laporta.

Situacija s Torresom ipak nije tako jednostavna. Barcelona se našla u neugodnoj situaciji jer ne može registrirati pojačanje iz Manchester Citya, a Torresa su Katalonci platili 55 milijuna eura.

gol expired Što će biti s Marinom Jakolišem? Šibenik poslao priopćenje i razveselio svoje navijače divider

Razlog tome je da je katalonskom klubu popunjen limit za plaće, a La Liga ne dopušta registraciju igrača ako bi to premašilo limit plaća. To znači da će se Barca morati riješiti nekih igrača ili smanjiti plaće kako bi registrirala Torresa, objavili su španjolski mediji.

"Mi smo dobro znali da smo u problemima kad je u pitanju limit plaća, ali nadamo se da ćemo riješiti situaciju što je prije moguće", izjavio je direktor Barcelone Mateu Alemany.

Tako će Torres morati još malo pričekati dok Barca ne sredi stanje s limitom plaća, no to će se vjerojatno riješiti. Katalonci vjeruju da bi Torres mogao debitirati 12. siječnja protiv Reala u Superkupu.

Laporta se osvrnuo i na moguća nova pojačanja, posebice na Erlinga Haalanda, norveškog stroja za golove, kojeg traže mnogi veliki klubovi, a najveći su kandidati Real Madrid, Manchester City, Barcelona i Bayern, ako je za vjerovati njegovu menadžeru Mini Raioli.

gol expired Objavljena bombastična informacija o budućnosti Mbappea i Haalanda: "Zavladat će tišina, a onda…" divider

„Ne želim govoriti poimence o pojačanjima. To nam ne koristi jer se njegova vrijednost povećava. Učvršćujemo pozicije koje trener želi. Barca je referenca na tržištu. Radimo na poboljšanju sastava, uskoro ćemo vidjeti ponovno oživljavanje Barce. Radimo na tome da imamo konkurentnu momčad. Xavi je dao svoje odobrenje Ferranu. Momčad je u rekonstrukciji i sve je moguće. Vraćamo specifičnu težinu koju imamo. Svi veliki igrači razmišljaju o mogućnosti dolaska u Barcu. Moramo uzeti u obzir mnoge parametre, i sportske i ekonomske", kazao je Laporta i nastavio:

"Dobro napredujemo. Sve je moguće. Vratili smo se u La Ligu, natjecat ćemo se u Kupu, imamo Superkup u Arabiji, koji ćemo pokušati osvojiti, a mi smo još i u Europskoj ligi. To implicira potrebe na koje ćemo pokušati odgovoriti. Zadovoljni smo Ferranom, a ostala pojačanja planirana za zimu bit će objavljena kada dođe vrijeme. Radimo mirno. Na putu smo da napravimo dopune do kraja zimskog prijelaznog roka, radimo i na srednjoročni rok", kazao je Laporta i odgovorio na još jedno pitanje o Haalandu i mogućnosti da potpiše za Barcu u ljetnom prijelzanom roku:

"S Ferranom smo napravili iznimku, potpisali smo ga prije nego što ga možemo registrirati. Radimo, planiramo iduću sezonu. To je naša obaveza i odgovornost. Sve je moguće ako se dobro radi. Siguran sam da će se sve okrenuti na dobru stranu."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider