Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Život pod pritiskom

Bale otkrio pikanterije iz Realove svlačionice: "Razapnu te, kao da je došao kraj svijeta"

Gareth Bale progovorio je o danima kada je igrao u Realu i životu pod pritiskom u Madridu…

Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: Afp)

Gareth Bale uživa u mirovini i po cijele dane igra golf, no još uvijek je zanimljiv medijima. Kako i ne bi bio kada je bio igrač Real Madrida devet godina i s njim je osvojio pet Liga prvaka i tri španjolska prvenstva. Velšanin je možda mogao i više napraviti da je bio još posvećeniji nogometu, no i ovako je napravio puno.

Sara Arfaoui Zašto bi Guardiolin ključni čovjek napustio klub koji je ove sezone pokorio Europu? Razlog je - ona divider

Real ga je platio kao suho zlato, u jednom trenutku bio je najskuplji igrač svijeta. Iako je izazivao kontroverze i polemike, iako je često bio na udaru kritika, iako možda nije dao koliko je mogao s obzirom na talent i potencijal, ne može se reći da se nije isplatio Realu.

Svojim golovima donio mu je barem dvije Lige prvaka, možda je i najzaslužniji za otvaranje pipe i ostvarenje rekordnog niza.

"Ako izgubite u Realu, to kao da je kraj svijeta"

U razgovoru s bivšim suigračima u Tottemhamu Peterom Crouchom i Jermaineo, Jenasom za BT Sport prisjetio se života u Madridu i progovorio o pritisku koji nosi sa sobom igranje u Kraljevskom klubu.

"Ako izgubite u Realu, to kao da je kraj svijeta. Razapnu te, odeš kući potišten...", kazao je Bale i pokušao pojasniti mistiku Kraljevskog kluba.

gol expired Dalićev kandidat i najveća domaća "selica" vraća se u Njemačku: Prelazi u 12. klub u karijeri divider

"Kada uđete u svlačionicu Reala, jednostavno se osjećate kao pobjednik. Očito, utječe to što ste okruženi velikim igračima, ali teško je to objasniti. Pobjeđivati je mentalitet tog kluba.”

"Igračima Liverpoola bilo je teško zaspati prije finala Lige prvaka"

Kao primjer Realova pobjedničkog mentaliteta istakao je primjer kada su igrali s Liverpoolom u finalu Lige prvaka 2018. u Kijevu.

"Sjećam se razgovora s igračima Liverpoola prije prvog finala Lige prvaka u kojem smo se susreli. Bilo im je teško zaspati, bili su nervozni... Mi smo imali drukčiji mentalitet. Otpočetka smo se nadali da ćemo to osvojiti, pogotovo kada smo ušli u finale. Vjerovali smo u pobjedu unatoč tome što je Liverpool bio u boljoj formi", prisjetio se Bale i konstatirao da u Realu postoji veći pritisak zbog očekivanja kluba, navijača i medija.

"Messi će uživati u Americi"

Velšanin je jednu sezonu proveo u američkom MLS-u, u koji je upravo stigao Lionel Messi, veliki rival s kojim je godinama vodio bitke u El Clasicu.

"Postoje stvari poput dugih putovanja ili velike vlage u južniji krajevima, ali mislim da će Messi uživati. Sjajno je to za MLS i nogomet u SAD-u. Dolazi Svjetsko prvenstvo, mislim da će tamo nogomet samo rasti", kazao je Bale i dodao:

„U MLS-u je sve opuštenije, nema ni ispadanja. Jednostavno, ako izgubiš utakmicu, ideš u sljedeću. Poraz se puno bolje prihvaća”, rekao je 33-godišnji Velšanin, koji kaže da otkako je u mirovini ima puno više vremena biti s obitelji ili otići na odmor.

"Mbappe i Haaland nove su superzvijezde"

„Ne putujem stalno. Mogu više igrati i golf, ha, ha, ha…"

Bale misli da će Real ići po Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda.

"Mbappe je sljedeća superzvijezda, Haaland također... Takvi su zanimljivi Realu. Stari odlaze, novi dolaze. To se događa u svim sportovima. Nakon tranzicije dolaze mlađi da zauzmu mjesto nekoć najvećih zvijezda."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider