Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva dva idu izravno

Hrvati na klupama stranih reprezentacija sanjaju Katar: Jedan je nadomak plasmana, drugi prizemljen

Dragan Skočić izbornik je reprezentacije Irana, a Branko Ivanković vodi Oman.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Irana, koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić, nadomak je plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine nakon 3:0 (2:0) gostujuće pobjede protiv Sirije u Ammanu u susretu 6. kola skupine A azijskih kvalifikacija.

Iran je do pobjede stigao golovima Azmouna (33), Hajsafija (42-11m) i Gholizadeha (89).

Četiri kola prije kraja kvalifikacija Iran ima 16 bodova, dva više od druge Južne Koreje, koja je u Dohi svladala Irak sa 3:0 (1:0), a 10 više od trećih Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su također kao gosti svladali Libanon sa 1:0 (0:0). Stoga Iranu za potvrdu plasmana u Katar treba još samo jedna pobjeda u posljednja četiri nastupa.

Branko Ivanković nije bio sretne ruke s Omanom u skupini B, izgubio je na svom terenu od Japana sa 0:1 (0:0) golom Junye Ita (81) pred sam kraj dvoboja.
Oman je tako ostao četvrti na ljestvici sa sedam bodova te sada zaostaje za četiri boda za trećom Australijom, koja je u Sharjahu u UAE odigrala samo 1:1 (1:0) protiv Kine, koja trenutačno drži treće mjeto koje vodi u dodatne kvalifikacije, dok je Japan skočio na drugu poziciju, koja izravno vodi u Katar, sa 12 bodova.

Vodeća Saudijska Arabija napravila je novi korak ka odlasku na SP minimalnom gostujućom 1:0 (1:0) pobjedom protiv Vijetnama. Saudijci sada imaju 16 bodova, pet više od trećih Australaca.

Iz Azije će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine izravno na SP, dok će trećeplasirane razigravati u dodatnim kvalifikacijama za mjesto koje vodi u interkontinentalne kvalifikacije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider