Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivo

Australija razmišlja o domaćinstvu Svjetskog prvenstva za nogometaše

Španjolska i Portugal su već najavili kandidaturu za SP 2030., a konkurenti bi im mogli biti Velika Britanija i Irska s jedne strane te Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Australski nogometni čelnici razmatraju mogućnost kandidature za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. ili 2034. s obzirom da će 2023. ugostiti SP za nogometašice.

Šef Australskog nogometnog saveza James Johnson vjeruje da se za novu kandidaturu može iskoristiti elan nastao u suradnji s Novim Zelandom za organizaciji SP-a za nogometašice 2023. te za organizaciju OI u Brisbaneu 2032.

gol expired Pranjić odlučio sve otkriti zbog čega je napustio klupu Dubrave nakon samo mjesec dana divider

"Organizirat ćemo veliko natjecanje 2023.", kazao je Johnson za "The Australian". "Iz toga moramo izvući najbolje i to nam može biti putokaz za druga FIFA-ina natjecanja", dodao je.

"I postoji takva tendencija", napomenuo je. "Pogledajte Kanadu koja je bila domaćin SP za nogometašice 2015. i 11 godina kasnije ugostiti će SP za nogometaše zajedno sa SAD-om i Meksikom. Pogledajte Brazil koji je bio domaćin SP za nogometaše 2014 i Olimpijskih igara 2016".

gol expired Ludnica u Parizu: PSG u sedam minuta prodao 150 tisuća Messijevih dresova, zaradit će abnormalno puno divider

Johnson priznaje da postoji jedna prepreka za njegov projekt: svjetsko prvenstvo 2030. bi se trebalo vratiti u Europu ili u Južnu Ameriku jer će se sljedeće održati u Katar koji je član kao i Australija Azijske nogometne konfederacije, a SP 2026. će se održati u Sjevernoj Americi.

Međutim, 2034. je vjerojatnija za Australiju čija je muška nogometna reprezentacija sudjelovala na zadnja četiri svjetska prvenstva.

Španjolska i Portugal su već najavili kandidaturu za SP 2030., a konkurenti bi im mogli biti Velika Britanija i Irska s jedne strane te Argentina, Čile, Paragvaj i Urugvaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider