Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brz oporavak!

Problemi za Ivu Grbića: Stao je na gol umjesto Oblaka, a onda je uslijedio šok u posljednjoj utakmici sezone

Nogometaši Atletica od ponedjeljka su na godišnjem odmoru do 7. srpnja kada im počinju pripreme za novu sezonu. Pred Grbićem je tako mjesec dana za oporavak.

Ivo Grbić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni vratar Ivo Grbić (27) ozlijedio je prst lijeve ruke tijekom nedjeljne utakmice njegovog Atletico Madrida i Villarreala, a s obzirom da je to bila posljednja utakmica ove sezone trebao bi se oporaviti tijekom godišnjeg odmora.

"Ivo je iščašio ručni prst, koji je na terenu ispravljen, no osjećao je snažnu bol i bilo mu je slabo", rekao je Atleticov glasnogovornik za Hinu u ponedjeljak dok se čekao novi liječnički nalaz.

Grbić je u Vila-realu napustio travnjak u 85. minuti nakon zračnog duela s Villarrealovim braničem Pau Torresom. Među vratnicama ga zamijenio vratar iz podmlatka Antonio Gomis (20) koji je tako debitirao za prvu momčad. No šest minuta kasnije Villarreal je poravnao rezultat na konačnih 2-2.

Atletico je tim remijem u zadnjem kolu španjolskog prvenstva završio sezonu na trećem mjestu, s bodom zaostatka za Real Madridom i jedanaest bodova za prvakom Barcelonom.

Zlatko Dalić s hrvatskim reprezentativcima Vatreni započeli "akciju Nizozemska": Oko jednog igrača lome se koplja, tko će ispasti s liste? divider

Grbić je ove sezone nastupio u 13 utakmica i primio 14 golova.

Uglavnom je bio na klupi za pričuve sve do kraja travnja kada se ozlijedio prvi vratar Jan Oblak (30). Grbić je zbog toga nanizao osam prvenstvenih utakmica, najviše od kada je u ljeto 2020. stigao ondje iz zagrebačke Lokomotive.

Zasad je nepoznato kada bi se Oblak mogao vratiti na teren.

Nogometaši Atletica od ponedjeljka su na godišnjem odmoru do 7.srpnja kada im počinju pripreme za novu sezonu. Pred Grbićem je tako mjesec dana za oporavak prsta.

Vratar ponikao u Hajduku ima ugovor s Atleticom na još godinu dana, do 30.lipnja 2024. Prošlu sezonu je bio proveo na posudbi u francuskom Lilleu jer nije dobivao priliku pored Oblaka. U ponedjeljak nije bio dostupan za komentar.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je pozvao Grbića u prosincu na Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska osvojila brončanu medalju. No za Final Four Lige Nacija, koji se za devet dana igra u Nizozemskoj, Dalić je pozvao Dominika Livakovića (Dinamo), Ivicu Ivušića (Pafos) i Nediljka Labrovića (Rijeka). Prije dva tjedna je Grbiću, kao četvrtom vrataru, poslao pretpoziv.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider