Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sezona za pamćenje

Atalanta je čudo: Pašalić i društvo blizu su ostvarenja kakvo nije viđeno 69 godina

Atalanta igra sezonu koja će se još dugo prepričavati po kafićima i trgovima Bergama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atalanta je ove sezone jedna od top priča europskog nogometa. Vječno simpatični talijanski klub ove je sezone odlučio biti i puno više od toga – u premijernom nastupu u Ligi prvaka stigli su do četvrtfinala, dok u Seriji A trenutačno zauzimaju drugo mjesto.

Do tog plasman došli su zabivši čak 93 gola – u pet najjačih europskih liga samo Bayern (100) ima više. Lider prvenstva Juventus zabio je čak 26 golova manje od Atalante.

gol expired Je li ovo najbrži sudac na svijetu? Zaletio se kao Mbappe i ostavio igrače u prašini divider

Hrvatski veznjak Mario Pašalić ugradio je devet golova u taj učinak, a tri je zabio u posljednjem kolu protiv ljutog rivala Brescije. Opasnost u Atalanti prijeti sa svih strana, pa je još Robin Gosens zabio devet kao i Pašalić, a tri igrača zabila su više od 10 u prvenstvu – Luis Muriel, Duvan Zapata i Josip Iličić.

Ova družina osvojila je mnoga srca hrabrom, beskompromisnom napadačkom igrom, a brojke otkrivaju da Italija dugo nije vidjela ovakvu momčad.

Atalanta ima još pet utakmica da stigne do sto golova – time bi postali prva talijanska momčad kojoj je to uspjelo još od 1950./1951. kada su to ostvarile tri momčadi. Milan i Inter zabili su te sezone po 107, a Lazio 103 gola.

  gol expired Bio je superzvijezda, a danas pijan tetura ulicom: Neviđenog talenta pridržavaju da ne padne divider

Ipak, rekord će im vjerojatno ostati nedostižan – drži ga Torino, najjača momčad Italije do tragičnog pada aviona, koji je 1947./1948. postigao 125 golova.

Doduše, Grande Torino to je ostvario u dvije utakmice više jer je tada 21 klub sudjelovao u natjecanju. U sezonama u kojima je participiralo 20 klubova rekorder je Milan sa 118 golova 1949./1950.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider