Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokirala svijet

Odluka o prekidu karijere se mogla naslutiti? Evo što je prva tenisačica svijeta rekla prije dva mjeseca

Ashleigh Barty, najbolja tenisačica svijeta prekinula je karijeru nakon osvajanja Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty sve je šokirala odlukom o prekidu karijeru u 26. godini života, ali sasvim je sigurno kako to nije bila ishitrena odluka.

Iako je prije samo dva mjeseca osvojila Australian Open, svoj treći Grand slam u karijeri, australska tenisačica već je tada dala do znanja da razmišlja o eventualnom odlaskom u sportsku mirovinu.

Barty je najavila prekid karijere

Kad je globalna pandemija koronavirusa zaustavila sve sportove, pa i tenis, Barty je uzela gotovo godinu dana pauze kako bi mogla biti doma s obitelji, umjesto da se odmah priključi WTA Touru.

"U rujnu prošle godine donijeli smo zajedničku odluku da želimo uzeti pauzu, udahnuti i pripremiti se najbolje što možemo za siječanj. Uvijek se možete osvrnuti na prošlosti i reći da je to bila dobra odluka.

To smo željeli, a naposljetku bio je to nevjerojatan mjesec tenisa i uživanja", rekla je australska tenisačica u razgovoru za internetsku stranicu WTA Toura nakon osvajanja prvog "Grand slam" turnira u ovoj sezoni.

"Važno je napuniti baterije"

"Bilo je odlično uzdići se na novu tenisku razinu i uživati u svemu što dolazi s tim. Mislim da će nam sad biti presudno povući liniju i kazati: Ok, idemo proslaviti nevjerojatno postignuće s ljudima koji su bili s nama i fokusirati se na ono što dolazi", rekla je pa znakovito zaključila:

"Tako sam uzbuđena zbog onog što slijedi, ali važno je napuniti baterijie, predahnuti, popit koje pivo i proslaviti ono što smo postigli kao tim, jer to je bilo fantastično".

Po svemu sudeći u mladoj tenisačici se dugo "kuhala" odluka o prekidu karijeru, a sada je skupila dovoljno hrabrosti i odlučila otkloniti sve dvojbe - "Potrošena sam", rekla je i napustila tenis.

Već se ranije oprostila od tenisa

Za kraj dodajmo kako je ovo njezin drugi oproštaj od tenisa. Kao tinejdžerica se 2014. povukla iz tenisa. Kasnije je rekla da je uzela pauzu od tenisa jer je sve bilo "prebrzo za nju".

"Htjela sam iskusiti život kao normalna tinejdžerica i imati neka normalna iskustva'', kazala je tada. Vratila se 2016. i brzo se popela na ljestvici, stekavši globalno priznanje zbog svojeg tenisa i naklonost obožavatelja zbog svojeg sportskog duha i opuštenog ponašanja".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider