Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitno je zvati se Henry

Arsene Wenger Arsenalu dovodi najboljeg strijelca Belgije!

Arsene Wenger nastavio je sa svojom klasičnom kupovinom mladih igrača koji se tek trebaju dokazati na velikoj sceni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S obzirom da je Arsenal dogovorio ostanak menadžera za iduće dvije sezone, Arsene Wenger bacio se na svoj dobro poznati biznis - dovođenje "anonimaca". Nigerijac Henry Onyekuru dolazi na Emirates kao prvo ovoljetno pojačanje za 8 milijuna eura.

Nekoliko momčadi iz Premierlige bilo je zainteresirano za brzonogog 19-godišnjeg krilnog napadača, međutim Arsenal je bio najbrži i najkonkretniji. Onyekuru je najbolji strijelac belgijskog prvenstva u kojem je za Eupen postigao 20 pogodaka u 38 nastupa.

Nigerijac je debitirao za Eupen 2015. godine kao 17-godišnjak, te je pomogao klubu da izbori najviši razred belgijskog nogometa. Pretpostavlja se da će ugovor biti potpisan u idućih nekoliko dana, jer se Onyekuru nalazi u Parizu s reprezentacijom, te bi se trebao sastati s predstavnicima Arsenala.

Pretpostavlja se da je Nigerijac ulaganje u budućnost, jer ako Arsenal želi biti konkurentniji iduće sezone i vratiti se u Ligu prvaka, mora početi ozbiljnije ulagati i dovoditi igrače koji će donositi prevagu na travnjaku. Podsjetimo, Arsenal je netom završenu sezonu završio na petom mjestu, te ostao bez plasmana u Ligu prvaka.

Onyekuru je vrlo dinamičan, eksplozivan i brz nogometaš koji će stvarati probleme svakoj obrani, ukoliko se privikne na engleski stil nogometa.

Podsjetimo i da je Riyad Mahrez predao u utorak zahtjev za transfer, te da je na izlaznim vratima lanjskom prvaka Premierlige Leicestera. Arsenal je navodno prvi favorit za njegovo dovođenje, a ta će ga "ljubav" koštati oko 40 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider