Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači podijeljeni

Promjene u Arsenalu: Wenger ostaje, ali pod ovim uvjetima

Arsene Wenger blizu je ostanka na klupi Arsenala, ali morao je prihvatiti promjene u organizaciji kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski mediji javljaju kako je Arsene Wenger postigao usmeni dogovor s većinskim vlasnikom Arsenala Stanom Kroenkeom po kojem će ostati u klubu još barem dvije godine. Dvojac je održao sastanak u vezi Wengerove budućnosti, a službena potvrda očekuje se u srijedu.

Wenger je morao prihvatiti strukturne promjene u klubu, a najvažnija je bila zapošljavanje sportskog direktora. Wenger u početku nije dobro reagirao na takve najave, smatrajući da će sportski direktor narušiti njegovu ulogu ''engleskog tipa menadžera'' koji ima apsolutni suverenitet u slaganju momčadi.

Arsenal i Wenger ipak su našli kompromis – Wenger će i dalje imati zadnju riječ u slaganju momčadi, a novi čovjek u Arsenalovoj struci bit će zadužen za planiranje i koordinaciju poslova poput analitike, skautinga, mladih kategorija i liječničke službe.

Detalji o strukturnim promjenama u Arsenalu bit će poznati kada klub pronađe osobu koja će zauzeti novu poziciju koja još nema ni specificirani naziv. Cilj promjena je modernizirati klub i vratiti ga u borbu za naslov nakon što je ove sezone prvi put u 20 godina ostao izvan pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Ova sezona Arsenala bila je vrlo turbulentna, a više od nogometa obilježilo ju je napeto stanje na tribinama. Česti su bili prosvjedi navijača koji su se podijelili u dva tabora – za i protiv Wengera. Vijest o njegovom ostanku također je podijelila navijače čije prve reakcije variraju od euforičnih do bijesnih, a mnogi su razočarani jer su se ponadali da će novi strateg Topnika postati Thomas Tuchel koji je ranije napustio Borussiju.

Wenger je djelomično spasio sezonu osvajanjem rekordnog 13. FA Cupa, ali taj trofej nije bio presudan u odluci o njegovoj budućnosti. Najdugovječniji aktualni premierligaški trener i dalje uživa veliko povjerenje većinskog vlasnika Kroenkea koji je bez obzira na sve spreman produžiti suradnju s francuskim stručnjakom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider