Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE SE ZAPUSTIO

Arjen Robben istrčao maraton, ostvario je sjajno vrijeme

Nekadašnji ponajbolji ofenzivac svijeta potvrdio je kako je i dalje u sjajnoj kondiciji istrčavši maraton u Rotterdamu.

Arjen Robben (Foto: Profimedia)

Prije dvije godine, nakon što se nedugo prije toga vratio nogometu u dresu svog matičnog Groningena, Arjen Robben i službeno je završio svoju veliku nogometnu karijeru.

Nogometaš koji je postavio neke standarde današnje pozicije krilnog napadača ostao je nakon toga u vrlo dobroj formi, odnosno u konstantnom treningu, što je potvrdio još jednim uspješno istrčanim maratonom u Rotterdamu.

Fenomenalno vrijeme za jednog rekreativca

Robben je standardna 42 kilometra istrčao za 2 sata, 58 minuta i 44 sekunde, to jest uz fenomenalan tempo od 4 minute i 14 sekundi za jedan kilometar. Također, većinu dijelova utrke zadržao je podjednako dobar tempo. Najbolji mu je bio na prvih pet kilometara, 4:08, dok je između 35. i 40. kilometra držao tempo 4:22.

Zauzeo je time 1191. mjesto od ukupno 16.841 prijavljenog natjecatelja. U kategoriji muškaraca između 35 i 39 godina Nizozemac je zauzeo 260. mjesto u konkurenciji 1872 trkača.

Prošle godine isti je maraton istrčao za 3 sata i 13 minuta, odnosno čak 15 minuta sporije nego ove godine, a to samo potvrđuje kako je dodatno radio na sebi i svojoj trkačkoj formi.

Robben je u svojoj karijeri, igrajući za Groningen, PSV, Real Madrid, Chelsea i Bayern, nastupio u ukupno 614 utakmica te upisao 209 pogodaka i 165 asistencija.

Za Nizozemsku se upisivao u strijelce na tri Svjetska prvenstva te je vlasnik srebra iz Južnoafričke Republike i bronce iz Brazila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider